De ce optiunea PNTCD

Lumea in general ma intreaba de ce am ales PNTCD si nu alt partid. Tinerii nu stiu de PNT si se rezuma decat la bulevardele Coposu si Maniu. Cred ca e momentul sa spun mai pe larg crezul meu politic.

Sunt PNT-ist si pot spune ca sunt mandru ca am ales calea lui Maniu, Mihalache, Vaida Voievod si Coposu de a privi politica. Aceste nume sunt inca vii in memoria oamenilor. Si sunt vii nu prin frumusetea numelui ci prin faptul verticalitatii lor, prin faptul ca nu au tranzactionat niciodata cu principiile si prin faptul ca au stiut sa faca concesii in momente importante pentru Tara, fara a face insa rabat de la normele morale.

Sunt PNT-ist deoarece Cred ca singura sansa a Romaniei in acest moment este esicherul de dreapta al spectrului politic.

Sunt PNT-ist deoarece istoria acestui partid nu imi permite sa cred ca ultimii 10 ani in care acest partid nu a fost pe prima scena politica trebuie sa continue.

Sunt PNT-ist deoarece cred ca guvernarea CDR nu a fost un esec, ci dimpotriva, a fost factorul principal care a creat premizele unei restructurari de fond a societatii romanesti.

Lucrurile mentionate Mai sus nu ma pot opri sa spun ca au fost si greseli:
1. Anarhia generata de moartea Seniorului si aparitia unor grupuri care au spart partidul in diverse bisericute
2. Cooptarea la guvernare in 96 a PD-ului care a si distrus in final Coalitia, actorul principal in opinia mea fiind Traian Basescu.
3. Lipsa de viziunea a oamenilor care au urmat dupa moartea Seniorului la conducerea partidului.

Am ramas in acest partid in ultimii 8 ani cu speranta ca vom reveni acolo unde ne e locul, mai coerenti si Mai cerebrali dupa lectiile primite. Motivele ramanerii mele in acest partid au fost concretizate anul acesta, prin semnarea protocolului cu PNL care pune bazele viitoarei coalitii. Aceasta alianta este singura naturala si functionala din politica romaneasca, ambele partide avand numeroase principii si valori comune.

Nu sunt de acord cu atitudinea domnului Milut, caruia Consiliul national i-a retras sprijinul. Consider ilegala alianta cu PDL si gresita argumentarea acestui fapt. PDL nu este si nu a fost niciodata un partid de dreapta. Iar alegatorii nostrii clar ii vor acorda sprijin domnului Crin Antonescu.

Consider ca partidul nostru trebuie sa se intoarca si catre scopul pentru care a fost infiintat de domnii Maniu si Mihalare: ajutarea mediului agrar si a taranului. Asta nu ar schimba orientarea de dreapta a lui sprin simplul fapt ca si in zona rurala se impun masuri de dreapta.

Voi incheia aducand un contra argument celor care, nu de putine ori, au afirmat ca PNTCD nu Mai exista. Conform unei teorii politice, un partid care nu Mai are acces in doua legislaturi consecutive; moare. Acest lucru nu este adevarat PNT inca este viu, PNT o sa revina probabil din legislatura 2012 in Parlament. Iar ca obiectiv personal al meu, voi incerca sa readuc atat cat pot atat electoratul traditional cat si pe fostii membrii alaturi de partid.

Al dumneavoastra,
Radu Olteanu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: