Miting electoral Crin Antonescu, Timisoara, Piata Unirii, 18 noiembrie, orele 15.45

Comunicat de presa PNTCD Timisoara

Primarul Gheorghe Ciuhandu îi îndeamnă pe timișoreni să vină la vot și
să-l voteze pe Crin Antonescu

În prima zi a campaniei electorale, pe 23 octombrie, Crin Antonescu
candidatul liberal la președinția României lansa la Timișoara Manifestul
bunului-simț. ”Am vrut să-mi încep campania la Timișoara pentru că anul
acesta se împlinesc 20 de ani de când Timișoara a dus România într-o altă
epocă a istoriei sale”, declara atunci Crin Antonescu. Și tot atunci a
promis că-și va încheia campania electorală la Timișoara.  Ca și celelalte
promisiuni pe care președintele PNL le-a făcut timișorenilor, și această
promisiune a fost îndeplinită.
Ultimul miting electoral al candidatului liberal înainte de primul tur al
scrutinului prezidențial a avut loc astăzi în Piața Unirii din Timișoara.
”Candidez în minte și în suflet cu tot ceea ce nu s-a îndeplinit din
Proclamația de la Timișoara. Dragi timișoreni, dragi compatrioți, veniți
la vot pentru a îndeplini punctul 8 al Proclamației”, a fost apelul lansat
astăzi la Timișoara de Crin Antonescu.
”Voi fi primul președinte al României care nu a fost comunist”, a
confirmat Crin Antonescu. ”Timișoara ne-a deschis prin jertfă drumul spre
libertate”, a mai spus liderul liberal, aducând un omagiu martirilor
timișoreni. ”Ei au murit în locul nostru, iar noi trăim în locul lor. Avem
o datorie față de ei. Dacă voi fi președintele României, voi plăti datoria
românilor față de Timișoara. Revoluția pe care voi ați început-o în
decembrie 1989, trebuie dusă la capăt prin Revoluția bunului-simț”, a
încheiat Crin Antonescu.
Prezent la mitingul electoral de susținere a candidaturii lui Crin
Antonescu, primarul Gheorghe Ciuhandu a lansat, la rândul său, un apel:
”Fac un apel la membrii și simpatizanții PNȚCD să susțină candidatura lui
Crin Antonescu. Fac un apel la timișoreni să vină într-un număr cât mai
mare la vot și să-l voteze pe Crin Antonescu, cel care a acționează în
numele idealurilor Revoluției din 1989”.

Transcriere conferinţă de presă președintele PNL Crin Antonescu

18 noiembrie 2009, Timisoara

Bună seara!

Aş vrea să îmi cer scuze mai întâi faţă de toţi alegătorii români, toţi telespectatorii posibili ai unei foarte anunţate dezbateri şi să precizez care sunt motivele pentru care ea nu a mai avut loc.

Am spus mereu şi am fost primul care a vorbit despre asta că e nevoie de confruntări, am spus mereu că e datoria Televiziunii publice, faţă de contribuabilii care o întreţin, să organizeze diverse tipuri de confruntări. Televiziunea publică nu a acţionat în sensul acesta decât atunci când sub presiunea evenimentelor şi probabil nu numai  a fost constrânsă să intervină în discuţiile de ieri şi de astăzi.

Am spus că particip la un format în cinci, la un format în trei, la un format în doisprezece, la orice format. Pe parcursul zilei de ieri, am încercat cu toţii să-i convingem pe reprezentanţii domnului Băsescu să participe la o formulă în cinci, pe care o dorea foarte tare staff-ul domnului Geoană, după aceea să îl convingem pe domnul Geoană să participe la un format în trei, pe care îl dorea foarte tare staff-ul domnului Băsescu.

Astăzi s-a ajuns, în fine, la o înțelegere, la un format în cinci: cu Traian Băsescu, cu mine, cu Mircea Geoană, cu Sorin Oprescu, cu Kelemen Hunor. S-au convenit, în fine, după ore întregi de discuții, și condițiile de organizare, s-au convenit și între televiziuni condițiile de transmitere. A mai existat încă o rundă, acerbă, de luptă între cele două staff-uri al domnului Geoană, al domnului Băsescu pe numărul de moderatori. În momentul în care toate condițiile puse de domnul Viorel Hrebenciuc au fost satisfăcute, am crezut că putem avea această dezbatere. În acel moment, deși domnul Alexandru Sassu, din partea Televiziunii Române, conducătorul acestei televiziuni, fusese parte a discuțiilor despre aceste condiții, stabilisem temele, cei trei moderatori, și formatul, în acel moment, probabil la ordinul domnului Hrebenciuc, domnul Sassu a venit cu un format de șapte, brusc, lucru care, din punctul nostru de vedere, este inacceptabil. Am discutat despre un format în cinci. Am agreat acest format. Am convenit și pentru vineri un format de trei și nu aveam, cum cred că s-a dovedit în mai multe rânduri, nici un fel de reținere de a participa la această confruntare.

În condițiile însă în care domnul Sassu, care conduce Televiziunea Română, care este a contribuabililor, nu este a lui Viorel Hrebenciuc și a lui Mircea Geoană, acționează pur și simplu la ordinul acestora, cred că acest lucru nu este acceptabil. Nu am nici un fel de problemă să discut cu toți candidații, inclusiv cu domnii Corneliu Vadim Tudor sau George Becali. Lucrurile pe care le revarsă domnul Corneliu Vadim Tudor, caraghioslâcuri de genul că aş fi fost comunist şi aş fi predat socialism ştiinţific, când nu s-a întâmplat niciodată asta şi când nici nu aveam cum să o fac dat fiind că până în 1990 am predat în învăţământul gimnazial, unde nu exista această disciplină, bineînţeles toate celelalte aberaţii au un răspuns şi el poate fi dat, numai că în această dezbatere domnul Geoană nu a avut curaj să vină fără domnii Vadim și Becali, pe care i-a adăugat ulterior.

Eu consider că este inacceptabil. Consider că dacă domnul Viorel Hrebenciuc, domnul Marian Vanghelie și toți cei care-i ajută chiar cred că vor pune mâna în gâtul întregii țări, că vor pune mâna în gâtul tuturor candidaților cu sondaje false, cu sondaje care sunt din altă perioadă, pe care le publică și acum fără să le precizeze data și că forțând aceste lucruri vor reuși să-și scoată manechinul președinte, fără a-l pune niciodată în postura de candidat care să se întâlnească cu ceilalți, eu mă îndoiesc. Rămâne să vedem.

E foarte clar că pentru mine adversarul politic principal și electoral rămâne Traian Băsescu. Faptul că nici eu, nici Traian Băsescu nu participăm la acest simulacru, impus din ordinul lui Hrebenciuc de Alexandru Sassu, nu înseamnă nici un fel de apropiere, declarațiile mele rămân valabile, Traian Băsescu este principalul meu adversar şi dacă domnul Geoană nu va veni vineri la o dezbatere în trei, atunci vom avea o dezbatere în doi cu domnul Traian Băsescu, în situaţia în care şi acesta se va prezenta. Ceea ce sper.

Dar nu pot, pe principiul că amândoi luptăm contra lui Traian Băsescu, să las la o parte două lucruri, unu: că domnul Geoană face parte din aceeași lume cu Traian Băsescu, din aceeași lume de șantajiști, de oameni care înregistrează, de oameni care vehiculează dosare, de oameni care manipulează nejustificat uriașe sume de bani, și nu eu. Și doi: că nu putem să acceptăm să impunem întregii țări un manechin drept președinte. În momentul în care va îndrăzni să devină candidat, îl aștept pe domnul Mircea Geoană în orice formulă şi una este propusă din partea doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, pentru mâine, la Antena 3, o dezbatere în trei cu domnul Geoană, cu domnul Băsescu, pe care eu am anunţat că o onorez de pe acum.

Dacă sunt întrebări în legătură cu acest subiect, vă rog să le pune-ţi.

Eu am venit de la Timişoara, mi-am făcut programul în aşa fel încât să ajung pentru acea dezbatere. Cei care au discutat şi au negociat în numele meu nu au blocat niciodată negocierile. S-a vrut un moderator, am fost de acord, s-au vrut trei moderatori, am fost de acord, s-a vrut la TVR, am fost de acord, s-a vrut la Parlament, am fost de acord. Nu putem fi însă de acord cu această bătaie de joc care se petrece, repet, cu o instituţie care este publică.

Întrebări mass-media

Jurnalist: Aveaţi un spaţiu rezervat în această seară la TVR, mai mergeţi ?

Crin Antonescu: L-am reclamat. Eu oferisem oricum acest spaţiu pentru dezbatere dacă nu exista, vă aduceţi aminte. La început nu mai aveam spaţiu, era o problemă cu spaţiul, poate mă reprogramau mâine la ora 7 dimineaţa, nu ştiu, dar în momentul când au aflat că domnul Geoană nu se mai prezintă, eu chiar nu înţeleg de ce domnul Geoană nu se mai prezintă la întâlnirea cu Corneliu Vadim Tudor și Gigi Becali, asta nu înţeleg, dar e problema domniei sale. Când le-a dat voie domnul Geoană, atunci m-au invitat şi mi-au dat spaţiu şi sigur că mă voi duce să îmi folosesc acest spaţiu care este dreptul meu. La ora 20.40 sunteţi invitaţi.

Jurnalist: Doamna Firea v-a dat detalii despre dezbaterea de mâine?

Crin Antonescu: Urmează să discutăm, s-a gândit la un format, s-a gândit la teme, cu aceşti trei candidaţi. La ora 20.00.

Jurnalist: Dacă nu vine domnul Băsescu, care e plecat mâine la Bruxelles, faceţi o dezbatere numai cu domnul Geoană?

Crin Antonescu: Eu am propus lucrul acesta, i-am propus prin telefon, aseară, într-o emisiune a Antenei 3, domnului Guşă dar îmi explica domnul Guşă că domnia sa nu are interes să aibă loc această dezbatere, că e strateg.

Jurnalist: Despre dezbaterea asta a doamnei  Firea v-a spus ceva, staff-urile de campanie se mai întâlnesc să convină asupra dezbaterii la Antenă?

Crin Antonescu: Nu avem nici un fel de problemă, dorim doar să fim informaţi asupra modului de a se desfăşura emisiunea, lucrurile elementare care se petrec înainte de astfel de emisiune, nu mai avem ce negocia, sunt acolo şi dacă domnul Guşă o să îi dea voie domnului Geoană, e foarte bine.

Jurnalist: O dezbatere în 12 credeţi că va mai putea fi organizată până la alegeri?

Crin Antonescu: Cred că nu. Datoria Televiziunii era să organizeze încă de la începutul campaniei o astfel de dezbatere.

Jurnalist: Ce şanse îi mai daţi dezbaterii de vineri, să aibă loc?

Crin Antonescu: Şansa de a avea loc această dezbatere depinde de cei trei candidaţi. Eu sunt gata să o avem. Am înţeles că Traian Băsescu a anunţat de asemenea că doreşte să aibă o dezbatere în formatul de trei, vineri. Domnul Geoană dacă va primi învoire de la domnul Hrebenciuc, domnul Guşă, să vină singur fără domnul Vadim Tudor. Eu nu am nici o problemă să discut cu domnul Vadim Tudor, nu înţeleg de ce nu l-a desemnat candidat al PSD-ului domnul Hrebenciuc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: