Violente electorale la Calafat

Partidul Național Liberal dorește să atragă atenția asupra unor fapte de o gravitate extremă petrecute cu două zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Tatăl primarului liberal al municipiului Calafat, Mircea Guță, a fost vineri seară victima unui atac violent al unui grup de tineri nemulțumiți de opțiunea acestuia de vot. Primarul Mircea Guță s-a deplasat ieri seară în localitatea sa natală Ciupercenii Vechi, care aparține de municipiul Calafat, pentru a participa la o ședință de pregătire a filialei PNL în vederea scrutinului de duminică. La reuniune a participat și tatăl edilului liberal, alături de un vecin. În jurul orei 22.30, în timp ce se deplasau către casă, cele două persoane aflate în etate au fost oprite de patru tineri care i-au întrebat cu cine votează. La auzul răspunsului: „Votăm și noi cu ai noștri”, tinerii, motivând că știu ei bine către cine se va îndrepta votul lor duminică, i-au lovit cu bestialitate pe cei doi bătrâni. În plus, la vederea tatălui primarului liberal, aceștia au exclamat: „Da, ăsta este!”.

Timp de o oră jumătate, cei doi vârstnici au zăcut fără cunoștință și plini de sânge până ce au fost transportați de urgență la spital.

În urma incidentului, cele două persoane agresate se află internate la Spitalul clinic județean de urgență Craiova, tatăl primarului liberal riscând să-și piardă vederea la un ochi din cauza loviturilor suferite. Au fost sesizate organele abilitate, iar poliția a stabilit deja până la această oră un grup de suspecți care sunt, se pare, din municipiul Calafat.

PNL solicită poliției demararea unei anchete în urma căreia să se stabilească ce i-a determinat pe agresori să comită astfel de violențe împotriva unor bătrâni nevinovați.

PNL cere stoparea violențelor și face un apel la toți cetățenii implicați politic sau nu să nu dea curs unor acte de agresiune asupra celor care nu împărtășesc aceleași opțiuni politice cu ei.

5 decembrie 2009                                 Biroul de presă PNL

Reclame

Un răspuns to “Violente electorale la Calafat”

  1. adrian stasek Says:

    Cred ca PNL. trebuie sa depuna plangere penala scrisa, de indata.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: