PNL şi cu mine vom apăra valorile democratice

PNL şi cu mine vom apăra valorile democratice dacă Traian Băsescu va obţine un al doilea mandat Declarație de presă a președintelui PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței BPC, 7 decembrie 2009

Bună seara! Înainte de toate, aș dori să trimit un gând de solidaritate către toți cei care mi-au acordat votul lor în turul întâi, către toți cei care m-au însoțit în susținerea mea din turul doi pentru Mircea Geoană, pentru Proiectul Johannis, pentru formula unei schimbări esențiale în România.

Să trimit, de asemenea, gândul meu de solidaritate, de respect și de mulțumire pentru toți cei peste 5 milioane de români care ieri au votat pentru schimbare, au votat pentru ieșirea din multiplele crize în care se află România. La ora la care vorbim avem un rezultat contestat și contestabil. Din punctul nostru de vedere ne exprimăm încă o dată speranța că autoritățile îndrituite să analizeze contestații, să analizeze validitatea unui rezultat atât de echilibrat, atât de dramatic o vor face.

Le spun tuturor celor care au avut încredere în mine că va trebui să ne comportăm cu calm, cu luciditate, să avem încredere în verdictul autorităților pentru că într-o democrație, chiar atunci când este dramatic, chiar atunci când ești dezamăgit, chiar atunci când știi, dar nu poți poate dovedi, că 30.000 sau 50.000 de voturi sunt duse dintr-o parte în alta și schimbă soarta unei țări pe următorii ani, chiar și atunci trebuie să respecți proceduri și să respecți instituții.

Îmi exprim convingerea, pe de o parte, că instituțiile vor proceda corect și că în momentul în care se va ajunge la validarea unui rezultat care ne va spune cine este președintele României în urma acestor alegeri și, pe de altă parte, îmi exprim speranța că e poate ultimul rând de alegeri la care s-a vorbit din nou și s-a văzut din nou turism electoral, oameni încolonați ziua în amiaza-mare la vot de primari și duși la vot pentru un anumit partid, în care s-a umblat cu sume enorme de bani, în care s-au cumpărat voturi, în care s-au traficat voturi, în care numărul voturilor anulate este dublu față de diferența care decide președintele și soarta României pe următorii ani.

În legătură cu poziţia mea şi a Partidului Naţional Liberal în zilele ce urmează şi în anii ce urmează, îi asigur pe toţi alegătorii mei că am înţeles mesajul lor, îi asigur pe toţi că misiunea principală a mea şi a PNL în perioada următoare este să lucrăm pentru România în spiritul, în ideile şi în principiile pentru care eu şi noi am primit voturi, îi asigur, deşi e un moment greu, şi ştiu că e un moment greu şi pentru ei.

Dacă Traian Băsescu va fi validat, din nou, preşedinte al României ştiu că vom trece cu toţii prin momente dificile. Ştiu că acest lucru va fi foarte rău pentru România, aşa cum am spus-o dinainte. Ştiu că va exista pericolul unui preşedinte aşa cum l-am văzut si aseară, îmbătat de euforia abuzului, îmbătat de euforia unui succes confecţionat şi ştim că există pericolul ca un partid care s-a comportat din minoritate ca un partid unic, să o facă şi mai abitir. Dar dincolo de mâhnirea acestui moment, dacă acesta va fi verdictul, îi asigur pe cetăţenii români care au dorit schimbarea, îi asigur pe cei care au avut încredere în mine, că nu avem decât să ne păstrăm valorile, să ne păstrăm principiile, să ne luptăm în continuare pentru ele. Dacă nu am fost destui de această dată, suntem, totuşi, foarte mulţi. Şi pentru aceşti oameni, pentru aspiraţiile lor, pentru valorile lor, voi face politică atâta cât voi continua în România şi îi asigur că nu mă voi abate nici un centimetru, nici eu, nici PNL, atâta vreme cât îl voi conduce, şi îl voi conduce, de la ceea ce înseamnă conduita politică pentru o bună guvernare, pentru o guvernare pluralistă, pentru apărarea valorilor democratice. Dacă Traian Băsescu va obţine un al doilea mandat şi PDL va avea sentimentul şi poate aritmetica unei stăpâniri asupra României, cineva trebuie să apere, încă o dată, valorile democratice, valorile europene în România. Şi vă asigur că PNL şi cu mine vom face. Vă mulţumesc, o seară bună!

Un răspuns to “PNL şi cu mine vom apăra valorile democratice”

  1. adrian stasek Says:

    Prin acest discurs, Crin nu se dezice. Adevarat, un alfel de presedinte, de care Romania are nevoie. Un presedinte care are bun-simt! Sunt bucuros, sa ma numar printre sustinatorii sai.

    Cu respect,
    Adrian.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: