Democratie defecta, regim politic policratic

In toate tariile UE civilizate guverneaza cultura politic consensuala. Romania anului 2009 este o democratie defecta. O democratie care genereaza conflicte de suma nula, o democratia defecta in care cadrul institutional nu functioneaza. Aceasta stare de fapt genereaza o dictatura. Ramine de vazut daca aceasta dictatura va fi o dictatura comisara, sau o dictatura constitutiva (vezi Oxford Handbook of Law and Politics, pag. 171-173).

Romania are o sansa de reforma institutionala si redresare economica prin consens politic si adaptarea la regimul politic al polycratiei, adica la racordarea structurilor  administrative locale, regionale, si centrale la structuriile decizionale ale Uniunii Europene.

Romania anului 2009 si-a pierdut independenta. Nu mai suntem un stat independent din punct de vedere bugetar, fiindca decizia bugetara se afla la FMI, iar din punct de vedere administrativ ne aflam in criza constitutionala, criza care este generata de Constitutia din 2003.

Din aceasta dialectica se regaseste solutia crizei economice si politice: economia poate fi redresata prin implementarea fondurilor UE prin structuri decizionale verticale (UE-guvern-consiliu judetean-consiliu local) si prin guvernarea Romaniei prin normele Tratatului de la Lissabona, a doua Constitutie a Romaniei.

In concluzie toate problemele structurale gasesc o rezolvare prin adaptarea si racordarea Romaniei la sistemele politice dezvoltate, in mod special la sistemul politic policratic al Uniunii Europene.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: