Analiza rezultatului Congresului PNL!

Cu siguranta wekendul ce a trecut a fost unul foarte agitat pentru PNL. Aici ma refer la Congresul partidului. S-a scurs multa cerneala despre Congres. Am vazut cu totii comentariile, si tot ce s-a transmis live atat pe audio, video cat si pe internet. Nu in ultimul rand bloggerii prezenti la eveniment au dat o pata de culoare. Cred ca nu prea mai este nimic de spus. In randurile ce urmeaza doresc sa fac o analiza succinta a noii conduceri, pe regiuni, judete si nu in ultimul rand procente si “influente”.

Componenta Biroului Permanent de Conducere al PNL

Presedinte-Crin Antonescu, Vicepreşedinţi:Varujan Vosganian,Norica Nicolai,Daniel Chiţoiu,Relu Fenechiu,Mihai Voicu,Paul Victor Dobre,Mircea Diaconu,Romeo Stavarache,Dan Radu Ruşanu,Răducu Filipescu,Aristotel Căncescu,Lucian Iliescu,Cornel Popa,Vlad Moisescu,Rareş Mănescu

Din punctul de vedere al regiunilor stam cam asa:

 6-Vicepresedinti Regiunea Muntenia, rezultate prezidentiale Crin Antonescu 21,78%

 4-Vicepresedinti din Regiunea Moldova, rezultate prezidentiale Crin Antonescu 19%

  3-Vicepresedinti Regiunea Transilvania, rezultate prezidentiale Crin Antonescu 19,57%

  1-Vicepresedinte Regiunea Banat-Crisana,  rezultate prezidentiale Crin Antonescu 21,37%

  1-Vicepresedinte Regiunea Oltenia, rezultate prezidentiale Crin Antonescu, 18,05%

  Regiunile, Bucovina, Dobrogea si Maramures, nu au Vicepresedinti.

Membri BPC: Marcel Vela,Cristian Anghel,Mircia Muntean,Mariana Câmpeanu,Ilie Bolojan,Marian Petrache,Radu Stroe,Adrian Semcu,Teodor Atanasiu,Andrei Marga,Cristian Bâgiu,Mircea Moloţ,Nicolae Robu,Andrei Chiliman,Octavian Popa,Florin Alexe,Marius Nicoară

Pe langa acestia mai fac parte din BPC, Mircea Ionescu Quintus si Radu Campeanu cu drept de vot, Calin Popescu Tariceanu si respectiv Dinu Zamfirescu cu vot consultativ.

Din punctul de vedere al regiunilor stam cam asa:

7- Membri Regiunea Muntenia

5-Membri Regiunea Transilvania

3-Membri Regiunea Banat Crisana

1-Membru Regiunea Dobrogea

1-Membru Regiunea Maramures

0-Membri din Regiunea Moldova

0-Membri Regiunea Oltenia

0-Membri Regiunea Bucovina

In concluzie in urma acestei analize putem spune ca:

1.Regiunea Bucovina nu are niciun reprezentant iar Regiunea Doborgea are 1 reprezentant in BPC, adica aici vorbim de urmatoarele judete: Suceava, Botosani, Tulcea si Constanta. La alegerile prezidentiale media acestor judete a fost de 18-19%. Nu in ultimul rand Crin Antonescu a strans de la aceste filiale un numar de: 59 de voturi pentru modificarea Statutului in sensul de a trece de la uninominal la lista, fata de cele aproximativ 70 impotriva acestei treceri. Cel mai probabil vom asista si la anumite reorganizari a acestor filiale in perioada urmatoare, mai putin in filiala de bastina a Presedintelui si anume Tulcea.

2. Regiunea Muntentia  este cea mai reprezentata in BPC cu 13 oameni, de asemenea aceasta regiunea a luat si cel mai mare scor la alegerile prezidentiale primul tur, 21,78%. Filialele nereprezentate in BPC sunt: Teleorman,Braila, Ialomita si Dambovita, media acestor filiale fiind de sub 17% la alegerile prezidentiale din primul tur. Si aici posibil sa asistam la reorganizari interne.Scorul intern obtinut de Crin Antonescu pentru schimbarea Statutului fiind unul confortabil, mai putin in judetul Teleorman unde toate voturile au fost impotriva.

3. Ca si reprezentare pe locul doi se afla Regiunea Transilvania, cu 8 reprezentanti, poate surprinzator, dar necesar revitalizarii electoratului de dreapta din aceasta regiune. Avem si aici cateva filiale nereprezentate in BPC si anume: Sibiu,Salaj, Bistrita-Nasaud,Harghita,Covasna si Mures. In afara de Sibiu care a luat la prezidentiale peste 20%, restul filialelor au inregistrat scoruri de sub 16%.

4. Din punctul de vedere al multora, Regiunea Moldova, este una dintre cele mai importante pentru liberali, dar care la alegerile prezidentiale s-a situat abia pe locul 5, cu scorul de 19%. Poate si in acest context aceasta are doar 4 reprezentanti in BPC si acestia din filialele: Iasi, Galati si Bacau, daca privim si din punctul de vedere al rezultatelor de la primul tur de la prezidentiale, cam aceasta este si ordinea si acestea sunt si filialele care au performat.

5. Regiunea Banat-Crisana urmeaza ca si reprezentare in cadrul BPC, tot cu 4 reprezentanti. Practic aici avem doar o singura filiala care nu are reprezentare si anume Arad, care  a luat la prezidentiale un scor de: sub 13%.

6. Regiunea Oltenia este reprezentata de catre un singur reprezentant in cadrul BPC, care este din Dolj, restul filialelor, Gorj,Mehedinti,Valcea si Olt nu au reprezentare in BPC. Scorul obtinut de Regiune este penultimul pe tara. Ca si judete, clasamentul ar situa Judetele Dolj si Valcea pe primul loc, iar celelalte judete sub 19%.

7. Regiunea Maramures are 1 reprezentant in BPC. Regiunea fiind formata din cele doua judete, Maramures si Salaj.

Din punctul de vedere al filialelor stam cam asa: Locul 1. Bucuresti cu 7 membri, aici Primarul Sectorului 1, conduce ostilitatile, locul 2 la egalitate Cluj cu Hunedoara cu cate 3 reprezentanti aici vorbim de Norica Nicolai si Dan Radu Rusanu ca si piloni ai judetelor si Iasi cu 2 reprezentanti, aici un rol important la jucat Relu Fenechiu.

Ca si procente obtinute la scrutinul pentru Presedinte avem urmatorul clasament:

Bucuresti 29%

Hunedoara 23,73%

Iasi 21,76%

Cluj 19,40%

Mai jos aveti si lista propus de catre Ludovic Orban, dar care a pierdut la Congres. 

Presedinte Ludivic Orban: Vicepreşedinţi Anton Anton,Valer Bindea,Gabriel Berca,Ilie Bălan,Minerva Boitan, Dragoş Dincă,Ionel Sorin Ghiţă,Petre Gheorghe,Raymond Luca,Viorel Miron,Adrian Miuţescu,Dorel Nicolae Oros, Florin Ţurcanu,Antonel Tănase,Mihai Ungureanu.Membri BPC Cristian Banu,Ciprian Bogdan,Ionel Chiriţă, Ovidiu Cupşa,Cătălin Deaconescu,Alexandru Dinu,Florin Farcaşiu,Gabriel Grozavu,Roxana Elena Ioniţă,Iulian Medeleanu,Valentin Mitrică,Ionescu Neculai,Laszlo Sajtos,Dumitru Stelianide,Mihai Szeplekan, Mădălin Teodosescu,Puiu Vasile.

Sursa: Victor Ionescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: