Bloguvernul din umbra al PNL

Dragii mei interlocutori, dupa ce v-ati facut ceva timp incalzirea, propun discutiilor voastre o tema noua: cum sa guvernezi din opozitie.

Institutional vorbind, elitele unei societati sunt acelea care pot influenta agenda publica. Poate ca n-o sa credeti, dar potrivit acestei definitii, Emil Boc si ai lui fac parte din elitele Romaniei. Ramanem noi doar contra-elite sau putem, chiar si in aceasta postura de opozanti, sa orientam si sa solutionam cate ceva din agenda publica a romanilor?

Dupa cum stiti, Congresul Partidului Naţional Liberal din 5-6 martie 2010 a adoptat două documente strategice: moţiunea „PNL- prin noi înşine, ACUM” reprezentând proiectul politic al PNL şi documentul „Platforma liberală pentru România”,  proiectul economic aflat în stadiul de consultare publică. Conform celor două documente, PNL are ca obiectiv central ocuparea culoarului de centru-dreapta pe eşichierul politic românesc. Întărirea poziţiei Partidului Naţional Liberal, insa, ca forţă de centru dreapta implică atât promovarea principiilor şi valorilor dreptei la nivelul discursului politic cât şi formularea şi exprimarea clară a setului de politici publice.

Pentru a-şi asigura coerenţa discursului politic, economic şi social, PNL trebuie să se bazeze pe experienţa obţinută în precedentul ciclu guvernamental  şi pe întreaga resursă umană pe care o poate atrage prin deschiderea partidului. În acest context rolul comisiilor de specialitate consta in: susţinerea  activităţii parlamentare a PNL, elaborarea documentelor  de strategie şi monitorizarea acţiunilor Guvernului la nivel central şi  local.

Obiectivul comisiilor de specialitate este elaborarea programului de guvernare al PNL şi prezentarea acestuia opiniei publice. Comisiile de specialitate vor asigura resursa umană pentru reprezentarea PNL în structurile executive în plan central şi local. Cu alte cuvinte, vrei sa faci parte din administratie, cand PNL va fi la guvernare? Pune-ti fantezia si priceperea la treaba inca de pe acum, lucreaza in echipa si vom vedea.

Maine dimineata voi propune conducerii PNL regulamentul de functionare al comisiilor de specialitate (in numar de 15). Daca el va fi aprobat, intr-o saptamana vom numi presedintii acestor comisii. Va fi alcatuit un comitet de coordonare al comisiilor care va fi un fel de guvern din umbra. Sau poate, daca va functiona bine, un guvern care sa-l puna in umbra pe cel de la Palatul Victoria.

Am primit responsabilitatea de a coordona aceasta actiune in cadrul PNL. Dar, noi, nu-i asa, distinsi membri clubului nostru, nu suntem cu nimic mai prejos. Ne vom face pe blogul acesta propriul nostru guvern din umbra. Astept saptamana viitoare ofertele voastre. Maine, dupa ce va fi aprobat regulamentul, voi afisa pe blog cele 15 domenii, astept sa va alegeti dintre ele si sa ne punem pe treaba. O sa avem si sedinte de bloguvern, sper sa nu avem si greve. Ce spuneti?

Sursa: Varujan Vosganian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: