Pledoarie pentru unire in PNTCD!

De multe vreme afirmam ca Victor Ciorbea ar putea fi solutia pentru PNTCD. Astazi, poate mai mult ca niciodata este nevoie de acesta. Cele doua tabere Milut si Sarbu trebuie sa lase cate ceva. Din pacate insa asa cum au mai relatat si altii pe bloguri ( dar incomplet), se pare ca aceasta incercare a inceput cu stangul. Aici ma refer la intalnirea care a avut loc pe data de 24 si nu pe 25 asa cum au relatat altii.

Din pacate, insa atat orgoliile cel mai probabil din fosta guvernare cat si imaturitatea politica celor doi lideri Sarbu si Milut au contribuit la un prim esec. Intalnirea care a avut loc a pornit cu stangul caci inclusiv Victor Ciorbea a intarziat,dar acesta l-a anuntat pe Radu Sarbu ca intarzie. Marian Milut a intarziat si el impreuna cu Aurelian Pavelescu, dar se pare ca de aceasta intarziere Radu Sarbu nu aflase, desi Victor Ciorbea stia!

Cat priveste intanirea, dupa aproape o ora de intarzieri practic nu a mai avut loc. Nici reprosurile lui Sarbu catre Milut dar nici plecarea acestuia din urma nu zugravesc decat tabloul unor copii care se bat pe aceiasi jucarie si nu pot sa faca cu schimbul!  Cand doresti sa construiesti ceva atunci treci peste orgolii. Cel mai interesant a fost Aurelian Pavlescu care radea la lupta verbala dintre cei doi “cocosi’, lupta sfarsita cu plecarea celor doi, anume a lui Milut si Pavlescu.

In consecinta la discutii au ramas cei 3, Victor Ciorbea, Radu Sarbu si Radu Rizescu. Din ce cunosc nu este adevarat ca Victor Ciorbea ar fi spus ca intr-un eventual “mariaj” comun, PNTCD sa isi pastreze actuala linie pro PD-L. Din cate il cunosc pe Victor Ciorbea si din cate l-am vazut cu totii la televizor stim ca nu este asa. Atitudinea publica impotriva lui Traian Basescu a fost una clara. Sa nu uitam ca Victor Ciorbea i-a fost si sef.

Cat priveste alte detalii despre posibila impacare, se pare ca aripa Sarbu in urma BNC-ului care a avut loc saptamana trecuta a votat pentru aceasta. Mai putin unii chiar de la varf, adica primii trei oameni care conduc partidul  aripa Sarbu. Cei din tara se pare ca sunt mai maleabili si nu in ultimul rand mai aplecati spre impacare. Nu in ultimul rand un alt detaliu este faptul ca Victor Ciorbea a reusit sa stea de vorba cu Presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu si l-a convins pe acesta sa accepte varianta impacarii.

Parerea mea este ca acest pas trebuie facut. Fiecare trebuie sa lase de la el.Doar asa vor putea intra in istorie in sens pozitiv. Altfel, atat Milut cat si Sarbu vor purta povara ultimelor conduceri ale partidului. Comisia de organizare a Congresului trebuie sa aiba un numar par de membri de la ambele aripi, iar in furntea ei sa stea Victor Ciorbea. Congresul ar trebui sa se desfasoare dupa ultima varianta a Statutului inregistrata la Tribunal. O singura motiune in frunte cu Victor Ciorbea, care ar putea sa ii aiba in componenta pe Marian Milut, Radu Sarbu, Aurelian Pavelescu, Virgil Petrescu, Adrian Ghita, Gheorghe Ciuhandu, Claudiu Cristea, Ion Caramitru, Alexandru Herlea, Ion Diaconescu si altii. Trebuie sa existe cat de cat o distribuire pe regiuni. Congresul sa aiba cateva linii directoare clare pe care sa le impuna cum ar fi: amnistie tuturor celor care au fost sanctionati dupa anul 2007 atat de catre aripa Miliut cat si de aripa Sarbu, reorganizarea tuturor filialelor in timp de 6 luni, adopatarea unei linii politice clare, regandirea programului politic si adaptarea lui la cerintele oamenilor, stingerea tuturor conflictelor juridice, precum si altele. Dupa parerea mea acestia ar putea fi cativa pasi catre normalizarea lucrurilor in PNTCD, am sa revin si cu alte detalii!

Aici gasiti postarile mele referitoare la Victor Ciorbea din anul 2008 si 2009:

http://victorionescu.wordpress.com/2008/12/11/o-posibila-revenire/

http://victorionescu.wordpress.com/2009/10/27/1-conteaza/

Sursa: Victor Ionescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: