Crin Antonescu: O luam de la inceput!

Congresul Partidului Naţional Liberal a trecut. Le mulţumesc tuturor acelora care au avut şi au încredere în proiectul meu „Prin noi înşine! Acum”. Le mulţumesc şi celor care au acceptat mai greu formula de listă propusă de mine ca un instrument funcţional pentru modernizarea şi revigorarea Partidului Naţional Liberal. 

Acum e momentul unui nou început, în care construim pas cu pas lucrurile pe care ni le-am propus. În primul rând ne construim ca un partid de opoziţie cu o conduită principială, nu demagogică şi populistă. Opoziţia noastră se bazează pe analiza critică a guvernării şi pe propuneri de soluţii alternative. Voi critica întotdeauna guvernul atunci când el adoptă măsuri incorecte sau lipsite de eficienţă. Ceea ce nu înseamnă însă că voi profita de conjuncturi nefavorabile şi că voi face o opoziţie bazată pe populism. I-am spus acest lucru direct şi premierului Boc: atunci când va fi nevoie de măsuri dureroase, dar necesare Partidul Naţional Liberal şi eu le vom susţine. Vom sancţiona însă prostiile, aberaţiile, măsurile adoptate aiurea de guvernare, lipsa de proiect şi de perspectivă.

În al doilea rând, marea provocare pentru noi este de a construi un „altfel” de partid. Unul cu adevărat deschis, cu altfel de mecanisme interne, bazate pe valori şi solidaritate, nu pe interesul obţinerii unor funcţii. Ţin foarte mult la acest proiect. Prea multă vreme partidele au fost un simplu vehicul pentru a ocupa demnităţi administrative. De la un consiliu de comună şi până la Parlament. Vreau să construim împreună o comunitate de idei şi de prieteni, dincolo de interesele şi obiectivele personale care ne pot anima pe fiecare în parte.

În al treilea, dar nu în ultimul rând, vreau să facem din PNL marele partid al dreptei româneşti. Aici, desigur, avem a ne lupta cu PD, această formaţiune nonideologică, bazată pe bani, şmenuri şi manele, care şi-a arogat în mod ilegitim o identitate de dreapta. Sunt convins că vom reuşi, pentru că argumentele noastre vor fi mai puternice. Unele vor fi de ordin doctrinar şi sunt convins că pe spaţiul dreptei vom reuşi să câştigăm dezbaterea ideologică în raport cu PD-ul. Alte argumente ţin de calitatea oamenilor noştri. Dar mai ales cred că în această competiţie se va vedea diferenţa de stil politic, diferenţa între un partid cu adevărat deschis şi marea mafie personală a lui Traian Băsescu.

 Sursa: Crin Antonescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: