Ramnic oras deschis: Bogdan Pistol (PNL)

Râmnicu Vâlcea este oraşul meu. Al copilăriei mele, al adolescenţei, al tinereţii şi al maturităţii mele. M-am născut aici, m-am format şi educat aici şi trăiesc în Râmnic împreună cu părinţii, soţia şi copiii mei.

Prea multă lume, în frumoasa istorie a Râmnicului, s-a raportat la acest loc ca la unul mic, neîncăpător pentru ambiţiile mari ale râmnicenilor. S-a spus despre Râmnic că este oraşul pensionarilor, ca şi cum n-ar putea fi şi al tinerilor şi al maturilor, al unei vieţi mai îndrăzneţe şi mai dinamice. S-a spus de şi mai multe ori că este un oraş în care nu mai e loc pentru nimic. Pentru construcţii, pentru noi investiţii, pentru mai multă bunastare şi mai multă fericire. Cei care au vorbit aşa şi au gândit aşa s-au înşelat profund.

Sursa: Codrin Scutaru

Vă propun să adoptăm cu toţii o altă gândire asupra viitorului municipiului în care trăim. Vă propun să proclamăm mai întâi, împreună, cu toată convingerea: Râmnic, oraş deschis!

Deschis pentru investiţii (în căutare de beneficii)
Deschis pentru dezvoltare (expansiv)
Deschis pentru oameni (primitor)

Deschis cu lumea (sincer în relaţiile de colaborare)
Deschis cu oamenii (direct în comunicarea cu propriii cetăţeni)
Deschis cu prietenii (interesat de relaţii bune în ţară şi în străinătate)

Deschis la nou (dinamic, modern)
Deschis la minte (isteţ)
Deschis la suflet (franc, fără ascunzişuri)

Deschis ca o carte (clar pentru toţi)
Deschis ca o floare (proaspăt, frumos, curat)
Deschis ca un vis (flexibil, modelabil)

Deschis către viitor (îndrăzneţ, vizionar)
Deschis către trecut (mândru şi recunoscător)
Deschis către Dumnezeu (credincios)

Asigur pe toţi râmnicenii de întrega mea disponibilitate pentru înfăptuirea proiectului nostru comun:
Râmnic, oraş deschis!

ec. Bogdan PISTOL

Bogdan Pistol, deschis pentru Valcea

De cativa ani, urmaresc cand am ocazia activitatea politica din Ramnicu-Valcea, mai ales ca am multi prieteni acolo, unii foarte apropiati si dragi mie.
Numele lui Bogdan Pistol a aparut inca de la inceput in discutie pentru ca era un tanar liberal care la 30 de ani realizase destul de multe. Dupa o experienta de mai multi ani in managementul unor companii importante, Bogdan Pistol a avut o candidatura reusita la Primarie in 2008, fiind unul dintre candidatii tineri credibili din tara.
Timp de doi ani, Bogdan Pistol nu a asteptat ca norocul sa ii pice din cer ci a mers inainte. Astazi el are sansa de a demonstra ca poate castiga primaria orasului Ramnicu Valcea. Spre diferenta de contracandidatii sai, nu este parte a fostului sistem care l-a produs pe fostul (era sa spun vechiul) primar Mircia Gutau, aflat acum dupa gratii.
In momentul de fata, conform unui sondaj intern efectuat de INSOMAR inainte de desemnarea candidatului, candidatul PDL ar obtine in jur de 50%, candidatul PNL 25% si candidatul PSD 22%. Calculul insa nu este atat de simplu. Daca PDL nu obtine primaria din primul tur, are toate sanse sa o piarda in turul doi atat datorita sprijinului probabil al candidatului PSD pentru liberalul Pistol cat si datorita prezentei la vot.
In perioada urmatoare, accederea in turul doi este sansa lui Bogdan Pistol. Bogdan trebuie sa le arate valcenilor ca un om normal isi poate dori sa devina primar nu pentru a comisiona contractele publice ci pentru a fi un primar deschis si preocupat de dezvoltarea orasului. Bogdan nu are probleme cu legea, este un familist convins si isi definitiveaza studiile academice cu un doctorat pe tema dezvoltarii durabile a oraselor din Romania. Ii doresc succes si mi-as dori sincer sa castige.
As vrea sa adresez o provocare colegilor de blogosfera Iulia Huiu, Anca Radu, Lillick, Cepeca, Marius Mina, George Serban, Alex Marin, Dragos Dinca, Manuel Avramescu si nu in ultimul rand lui Patrick: De ce credeti voi ca Bogdan Pistol este (sau nu) candidatul potrivit pentru Primaria Ramnicu Valcea? Mentionez ca faptul ca este liberal nu este suficient si ca trebuie sa aduceti argumente suplimentare.
Din punctul meu de vedere, faptul ca Bogdan este un om integru, tanar, deschis si mi-a spus ca se regaseste in miscarea initiata de noi prin Scrisoarea deschisa pentru Crin, este un prim pas in a dialoga cu unul caruia pot sa ii spun ca e unul dintre noi, nu pentru un carnet de membru sau vreo alta apartenenta la grupuri sociale comune ci pentru ca face parte dintr-o noua tipologie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: