Miza secreta a anihilarii primarului liberal de Baia Mare

Departe de ochii presei, ieri, 12 aprilie, la sediul Prefecturii Maramures a avut loc o sedinta secreta in care s-a dezbatut controversatul proiect al firmei Romaltyn Mining, care doreste reluarea activitatii de extragere a aurului prin metoda cianurarii.
La sedinta au participat sefii administratiei judetene si municipale, precum si ai institutiilor de protectie a mediului, noteaza eMaramures.ro
Se vorbseste despre trei autorizatii de construire emise firmei Romaltyn Mining, care doreste sa reia activitatea de prelucrare cu cianura a aurului in Baia Mare.
Readucerea in discutie a problemei exploatarii aurului din Baia Mare prin folosirea cianurilor, dupa condamnarea fostului primar al municipiului, liberalul Cristian Anghel si in contextul in care guvernarea PDL si-a exprimat sustinerea pentru exploatarea cu cianuri la Rosia Montana, prin glasul ministrului Economiei, Adriean Videanu, ridica miza alegerilor ce urmeaza sa se desfasoare in Baia Mare pentru ocuparea postului de primar.
Traian Basescu, s-a declarat un sustinator al proiectului Rosia Montana Gold Corporation, declarand in anul 2004 ca „proiectul este o datorie de onoare fata de Tara Motilor, impotriva demagogiei si impotriva dorintei unora de a se imbogati”. Asociatiile de mediu au reactionat dur la pozitia lui Basescu, facandu-i „cadou” un afis prin care i se adresau cu apelativul „lingoule!”.
Daca liberalii, si implicit primarul Anghel, s-au declarat impotriva exploatarii aurului cu cianuri, castigarea postului de primar al Baii Mari de catre un candidat al PDL, ar deschide drumul exploatarii printr-o metoda extrem de controversata a uneia dintre cele mai bogate rezerve aurifere, strategice, ale tarii. Baia Mare este in prezent unul dintre cele mai poluate orase din Europa. (domnuleprimar.ro)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: