Sub deviza si ce nu e portocaliu devine portocaliu…

Curtea de Apel Târgu-Mures a decis, prin sentinta civila nr. 154/21.12.2009, suspendarea Ordinului MFP 2773/2009 prin care a incetat contractul de management al directorului coordonator DGFP Mures, Andrei Moscviciov, sustinut de PSD. Acesta a fost schimbat din functie dupa iesirea PSD de la guvernare(postul ar trebui preluat de Denes Iren), cu toate ca dupa preluarea mandatului de catre acesta indicatorii de performanta au clasat judetul Mures in topul trei pe tara, iar in octombrie 2009 DGFP Mures s-a situat pe primul loc in ierarhia nationala in ceea ce priveste incasarile bugetare.

Pe de altă parte, PD-L va depune in Parlament un proiect pentru modificarea legii 188, privind statutul funcţionarilor publici, astfel incât sefiile serviciilor deconcentrate să fie repolitizate. Dorin Florea, presedintele PD-L Mures, susţine că actul normativ va fi redactat in asa fel, incât orice numire să nu mai poată fi atacată in instanţă, de către cei care vor fi demisi.
„A venit politic, si-a spus punctul de vedere, a plecat politic, important este să creezi segmentul doi si trei, care trebuie să fie profesionisti. Să nu mai existe posibilitatea să tot contesti la Curte. Trebuie definite posturile politice si care pleacă politic si vine politic”, au fost spusele presedintelui PD-L Mures, Dorin Florea cu privire la sentinta pronuntata in favoarea lui Andrei Moscviciov.

In traducerea mea: pentru cei care vor sa conteste autoritatea PDL-ului, schimbam legea! Asa nu se poate, sa pierdem noi sefia in instanta!

Cealalta situatie creata odata cu castigarea procesului a fost seria de barfe aparute: gurile rele spun ca acesta a trecut in tabara PD-L pentru ca ordinul sa fie pus in aplicare. Intrebat de acest fapt, Andrei Moscviciov a infirmat acest lucru. „Nu este asa, dar nu vreau acum sa fac comentarii politice. Nu ocup functie politica, avem multe de facut aici la Finante”.

Presedintele PSD Mures a declarat ca trecerea lui Moscviciov la PD-L reprezinta doar un zvon putin rautacios. „Este repus in functie in urma mandatului dat de instanta si isi va continua cariera. Este unul dintre liderii PSD Mures si nu se pune problema de a face un gest necugetat”, a spus ferm Alexandru Fratean.

Suntem atat de obisnuiti ca totul sa fie politizat incat si o decizie corecta a instantelor de judecata, bazata pe ilegalitatea si graba PD-L-ului muresean de a se „scapa” de oamenii PSD duce la presupunerea unei schimbari de pozitie a omului de afaceri.

Asta daca tot e moda „independentilor”…

Autor: Ilariana Maria Jors

6 răspunsuri to “Sub deviza si ce nu e portocaliu devine portocaliu…”

  1. Facebook, Twitter – au vreun rost în politica românească? « Un blog cu atitudine Says:

    […] asta), Codrin Scutaru, Dispecer, Marius Mina, PeSurse, Roxania, Vania, Dragoş Dehelean, Gabriela, Alianţa Dreptei, CodexPoliticUS, Varujan Vosganian, Zoe Petre, Băiatul Ciudat şi, bineînţeşles, Şuţu. […]

    • savulescugabriel Says:

      Viitoarele alegeri se vor decide pe Internet. Facebook & Twitter vor fi instrumentele principale de comunicare.

  2. atitudini Says:

    Sub aceeasi deviza am facut o simulare aplicata pe datele de la alegerile parlamentare din 2008, aplicand chestiile cu 300, o camera si mai nou 10% prag.

    Un exemplu din rezultatele simularii: sunt suficiente 1.713.487 voturi pentru ca un partid sa aiba 51% in parlament.

    Si cam ce culoare vor avea acele procente?

  3. atitudini Says:

    Merci. Eu zic ca e de retinut. Pare imposibil, dar multe dictaturi s-au nascut in democratie….

    • savulescugabriel Says:

      Carl Schmitt a analizat aparitia dictaturii insusi prin instrumente democratice. Hitler a venit la putere folosind starea de necesitate care erau prevazute in Constitutia de la Weimar. Acelasi model a fost aplicat si de Carol II in martie 1938.


Lasă un comentariu

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu