Comunicat de presa privind demisia urgenta a Guvernului Boc – PNL.ro

Partidul Naţional Liberal cere demisia de urgenţă a Guvernului Boc-Udrea şi formarea unui guvern de tehnocraţi cu maximum şapte – opt ministere, care să vină cu un plan de măsuri pentru stoparea declinului economic şi relansarea economiei.

,,Este imperios necesar și este urgent ca Guvernul Boc să plece. Fondul Monetar Internațional a realizat că nu are un partener credibil în Guvernul Emil Boc, iar avertismentul pe care noi îl dădeam luni și care s-a confirmat, în ciuda ripostelor demagoge ale fruntașilor PD, este astăzi însoțit de dovada că fruntașii PD mint. Astăzi, așa cum știți, reprezentantul FMI, șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a spus clar, răspicat, a răspuns la întrebarea pe care i-am pus-o și a arătat că nu Fondul Monetar Internațional impune ca soluție Guvernului României renunțarea la cota unică sau mărirea acesteia sau creșterea de TVA. În acest sens, soluția politică imediată care este necesară României este un alt Guvern. Nu remaniere, nu cârpeală, nu formule pe care Partidul Democrat și clientela sa să le găsească pentru a-și prelungi dominația dezastruoasă asupra țării”, a declarat, astăzi, preşedintele PNL Crin Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că, în cazul în care guvernul refuză să facă acest gest de onoare, PNL va iniţia şi vota o moţiune de cenzură în condiţiile unui acord între toate forţele politice pentru formarea unui cabinet de criză, non-partinic, cu premier şi miniştri tehnicieni.

,,Urgența este administrarea României, stoparea crizei, ieșirea din această situație vecină cu catastrofa. Ori în acest sens, noi suntem convinși că e nevoie de un guvern condus de o personalitate independentă, de un tehnician de prestigiu, de preferință economist. Un guvern cu nu mai mult de 7-8 ministere, alcătuit din tehnicieni, din oameni care să nu fie prizonieri sau dependenți ai clientele pedeliste, chiar dacă nu au carnet portocaliu, și care să prezinte o analiză realistă a situației în care se află România, o revenire la realitate de care actualul guvern s-a depărtat de multă vreme și apoi un plan de măsuri imediate și ferme pentru redresarea situației sau măcar oprirea degringoladei, a afirmat liderul liberal.

În opinia lui Crin Antonescu, acest guvern ar trebuie să pornească de la ideea că nu trebuie mărite cota unica şi TVA. PNL propune scăderea progresivă a cotei unice  de la 16% la 10%, reducerea TVA la 5% în construcţii şi tot la 5% în domniul alimentar. ,,Partidul Național Liberal va continua să fie, oricine ar guverna România și oricare ar fi situația politică, apărătorul clasei mijlocii și al celor cu inițiativă în domeniul economic, a subliniat preşedintele PNL.

Liderul liberal a mai spus că acest guvern de tehnicieni trebuie să facă ceea ce actualul guvern nu poate face din cauza clientelei politice pe care o menţine în funcţii: reducerea drastică a chetuielilor bugetare, prin disponibilizări din aparatul guvernamental şi din zona funcţionarilor publici.

Preşedintele PNL a mai precizat că partidul pe care îl conduce exclude orice intrare la guvernare alături de PDL. ,,Actuala majoritate politică din Parlamentul României este una compromisă și a te asocia cu ea nu înseamnă decât să te contaminezi de acest lucru. Partidul Național Liberal este gata să facă tot ce poate în calitatea lui de partid de opoziție, propune soluții, asta fac și acum, dar nu este dispus sub nicio formă să se asocieze în actuala formulă cu Partidul Democrat și cu clientela acestuia, adică cei responsabili direct în frunte cu președintele Traian Băsescu de dezastrul României, a mai spus Crin Antonescu.

În opinia preşedintelui PNL, Traian Băsescu răspunde în solidar cu entitatea Boc-Udrea pentru dezastrul economic al României.Președintele Traian Băsescu, principalul responsabil de falimentul în care se află România și care este constatat de FMI, are datoria din două una să demisioneze sau să găsească, în fine, o soluție care este astăzi necesară României”, a susţinut Crin Antonescu.

Sursa: Partidul National Liberal

Reclame

Un răspuns to “Comunicat de presa privind demisia urgenta a Guvernului Boc – PNL.ro”

  1. Valeriu Says:

    Nu mi se pare aceasta cerere de demisie ca fiind una justa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: