FRJ MediaSind solicită stoparea falimentării industriei de media

FRJ MediaSind solicită stoparea falimentării  industriei de media

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de intenţia actualei puteri de a falimenta industria de media şi, implicit, de a suprima  libertatea de exprimare. Constatăm că acest plan, ridicat la rang de politică de stat prin strategia naţională de securitate a  Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, este pus în practică  de unele măsuri luate de către clasa politică, cum ar fi: impozitarea excesivă a activităţilor de media, introducerea unor noi impozite aberante pentru Contractele de drepturi de autor, diversele tentative de a impune o Lege a Presei (prevederile din Codurile civil şi penal, Legea ştirilor pozitive şi negative etc), refuzul de a depolitiza radioul şi televiziunea publică, refuzul de a acorda facilităţi fiscale pentru presă conform celor din majoritatea statelor din Uniunea Europeană.

Constatăm  că în prezent se încearcă o nouă lovitură dată presei prin falimentarea principalului distribuitor de presă din România, RODIPET. Deşi s-a descoperit o fraudă de peste 35 milioane de euro în urma cercetărilor demarate de DIICOT la SC NETWORK PRESS CONCEPT SA (fostul RODIPET) şi Grupul de firme AWDI se încearcă, deliberat, falimentarea acestei societăţi şi vinderea pe bucăţi a unor active din cadrul societăţii. Administratorul special  desemnat de AGA împreună cu Admninistratorul judiciar CONSULTA 99 SPRL au început să încheie contracte de asociere cu diverse firme prin care spaţiile societăţii sunt închiriate pe sume modice unor diverse societăţi private. Numai în perioda 16.02.2010 şi până în prezent au fost încheiate peste 30 de contracte de asociere în participaţiune cu diverse firme private agreate de cei doi reprezentanţi. Grav este şi faptul că aceste contracte de asociere în participaţiune prevăd, la capitolul Obligaţiile Asociatului, că  „asociatul se obligă în caz de faliment să recunoască investiţiile făcute de  x şi să recunoască dreptul de preemţiune în caz de valorificare în procedura falimentului, pe baza modalităţii aprobate de Adunarea Creditorilor, în favoarea x”.

FRJ Mediasind solicită autorităţilor statului să înceteze ofensiva declanşată împotriva presei şi să se implice în adoptarea unui set de măsuri de sprijinire a acestui domeniu important pentru democraţie, mass-media. De asemenea, FRJ MediaSind solicită Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului – AVAS să solicite administratorului special şi firmei lichidatoare CONSULTA 99 sprl să iniţieze împreună cu reprezentanţii angajaţilor şi ai Sindicatului Liber din RODIPET (afiliat FRJ MediaSind) un plan real de reorganizare şi de reluare a activităţii pentru cei 1800 de angajaţi, măsuri extrem de  necesare pentru sprijinirea industriei de media.

Preşedinte FRJ MediaSind,

Cristi Godinac

Citeste la Dreapta!

Citeste http://AliantaDreptei.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: