Noua Stanga, Elvetia si datoria istorica a Germaniei

De circa 2 saptamini in blogosfera alaturata formatiunii Noua Stanga este dezbatuta o tema deosebit de interesanta: datoria istorica a Germaniei datorata pe baza unui contract de clearing parafat in perioda dictaturii regale la 23 martie 1939.

Articolul se bazeaza pe o interpelare a parlamentarei Ulla Jepke adresata ministerului de finante federal german. Documentatia se bazeza pe o fila de arhiva clasata la arhiva federala germana (Bundesarchiv Berlin), care poarta urmatorul indicativ: „BArch Berlin, R 2, 222„.

Conform calculelor remise de parlamentara germana Ulla Jepke datoria Germaniei se ridica la suma de 18 miliarde euro, suma care se suprapune cu imprumutul FMI.

Personal cred ca interpelarea parlamentarei germane este probata de acte reale.

Deasemenea tind sa cred ca datoria respectiva era cunoscuta ambelor tari si in perioada premierului comunist Ion Gheorghe Maurer ( care insusi apartinea minoritatii germae din Romania), perioda in care Germania Federala si-a relansat relatiile diplomatice cu Romania (1961-74), aceasta datorie istorica a figurat pe agenda relatiilor bilaterale.

Din relatariile parlamentarului PD-L Iulian Urban in aceasta datorie externa este implicata si Elvetia.Parlamentarul Urban relateaza o trimitere al parlamentarului elvetian Luzi Stamm, care la randul lui cere sistarea fondurilor de coeziune acordate Romaniei, pana cand Germania si implicit o tara membra UE nu isi achita datoriile istorice fata de Romania si Bulgaria. Trebuie sa remarcam faptul ca parlamentarul Luzi Stamm apartine formatiuni eurosceptice „Partidul Popular Elvetian”. Interpelarea parlamentarului elvetian dateaza din februarie 2009.

Daca punem cap la cap informatiile de mai sus reiese ca atat parlamentara germana Ulla Jelpke (Noua Stanga), dar si parlamentarul elvetian Luzi (Partidul Popular Elvetian) poseda informatii concrete asupra acestei datorii istorice.

Ramine de constatat daca aceasta datorie este intemeiata juridic, iar prin compensare se poate stinge datoria actuala a Romaniei fata de FMI.

Gabriel Savulescu

GSPublicRelations@2010

2 răspunsuri to “Noua Stanga, Elvetia si datoria istorica a Germaniei”

  1. O forma de rezistenta civica – Apelul fundatiei Horia Rusu –inchideti televizorul si lumina cand apare Basescu la TVR 1 « Hai ca se poate! Says:

    […] by Theodora pe septembrie 1, 2010 Fundatia Horia Rusu lanseaza un apel catre telespectatori: acestia sa inchida televizorul si lumina vreme de cinci minute atunci cand apare Traian Basescu la televiziunea […]

  2. O forma de rezistenta civica – Apelul fundatiei Horia Rusu –inchideti televizorul si lumina cand apare Basescu la TVR 1 Says:

    […] Horia Rusu lanseaza un apel catre telespectatori: acestia sa inchida televizorul si lumina vreme de cinci minute atunci cand apare Traian Basescu la televiziunea […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: