Delegaţia PNL în Parlamentul European protestează faţă de încălcarea, fără precedent, a procedurilor de vot în Comisia PETI

Comunicat de presă,/Bruxelles, 2 decembrie 2010/Delegaţia PNL în Parlamentul European protestează faţă de încălcarea, fără precedent, a procedurilor de vot în Comisia pentru Petiţii, în cadrul căreia s-a dezbătut, astăzi, petiţia depusă de membrii Federaţiei MEDIASIND cu privire la includerea presei în Strategia Naţională de Apărare, la capitolul vulnerabilităţi.

Şefa delegaţiei liberale Norica Nicolai, prezentă la dezbateri, a criticat dur modul în care PPE a permis înlocuirea membrilor de drept în Comisia PETI cu eurodeputaţi români:

„Este jenant că cei mai mulţi membri PPE din comisie au fost înlocuiţi cu eurodeputaţi români, şi anume opt, pentru a vota în favoarea închiderii acestei petiţii. În raport cu Articolul 195 al Codului de procedură al Parlamentului European, referitor la votul acordat petiţiilor, votul de azi a încălcat flagrant regulamentul. Preşedinta Comisiei pentru Petiţii,  Erminia Mazzoni (PPE, Italia) a permis ca eurodeputaţii propriului grup politic, în majoritate români, să voteze. Vom sesiza Conferinţa preşedinţilor, mă refer aici la celelalte grupuri politice, în legătură cu aceasta încălcare. Dorim ca această petiţie să fie repusă pe ordinea de zi a Comisiei!”

În timpul dezbaterii din Comisia PETI, Norica Nicolai le-a atras atenţia colegilor săi europarlamentari asupra gravităţii gestului făcut de unul dintre eurodeputaţii români afiliaţi PPE de a transmite acestei comisii stenograme ale unor înregistrări telefonice:

„Vi s-au prezentat o serie de stenograme dintr-un dosar penal care este pendinte de către o instanţă judecătorească.

Stimaţi colegi, Codul de procedură penală român interzice utilizarea unor probe din dosar până ce cauza nu este judecată. Din păcate, aceste interceptări telefonice în România sunt o practică şi cine va răsfoi presa românească va vedea că este plină de interceptări telefonice şi nimeni nu face referire la legalitatea obţinerii acestor probe. Utilizarea şi scoaterea lor din dosare penale este considerată infracţiune, conform legii penale române.”

Coordonatoarea ALDE în Comisia pentru Petiţii, Adina Vălean, va înainta o scrisoare adresată tuturor liderilor partidelor politice reprezentate în PE, cu excepţia celor afiliate PPE, în care va solicita sprijinul în vederea redeschiderii petiţiei jurnaliştilor români. În acelaşi timp, Adina Vălean va interpela în scris Comisia Europeană pentru a cere clarificări referitoare la aplicarea articolului 7 din Tratatul European cu privire la respectarea valorilor comune europene şi la modul în care acest articol s-a aplicat în cazul petiţiei jurnaliştilor români.

Citeste la Dreapta!

Citeste http://AliantaDreptei.wordpress.com

Reclame

3 răspunsuri to “Delegaţia PNL în Parlamentul European protestează faţă de încălcarea, fără precedent, a procedurilor de vot în Comisia PETI”

  1. PDL-istul care m-a amenintat cu moartea « Hai ca se poate! Says:

    […] Victor Ponta,  Andi Bob,  Zina-Lecturi recenzate, Gebelezis, Dan Voiculescu, Corina Cretu, Alianta Dreptei, Horatiu Buzatu, Lilick, Maria Grapini, Sibilla, Oana Niculescu Mizil, Pro Atitudine, Nea Costache, […]

  2. Interventia Noricai Nicolai in timpul dezbaterii din Comisia PETI privitoare la libertatea presei din România « Dum spiro, spero Says:

    […] Cristian Dima,  Madi si Onu,  Starea Natiunii,  Teo Negura, Mirela Pete, Gebelezis,  Alianta Dreptei,  Lilick,  Nea Costache,  […]

  3. PDL-istul care m-a amenintat cu moartea Says:

    […] Victor Ponta,  Andi Bob,  Zina-Lecturi recenzate, Gebelezis, Dan Voiculescu, Corina Cretu, Alianta Dreptei, Horatiu Buzatu, Lilick, Maria Grapini, Sibilla, Oana Niculescu Mizil, Pro Atitudine, Nea Costache, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: