Crin Antonescu: „sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist”

graficaCrin

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat, sâmbătă, că partidul rămâne unul cu convingeri de dreapta, în ciuda acuzațiilor potrivit cărora s-ar fi ”deplasat spre stânga”.

”Zi de zi ni se administrează porţii zdravene de otravă de către o propagandă care este puternică, bogată, inventivă, care n-are bariere ale ruşinii, ale bunului simţ, ale respectului pentru adevăr, o propagandă violentă care duce un război pe viaţă şi pe moarte împotriva adevărului şi a românilor, otrava calomniei, a deznădejdii, a falselor nediferenţieri.

Aud oamenii din ţara asta că PNL nu mai e aşa de liberal, că PNL s-a deplasat spre stânga, că Uniunea Social Liberală pe care PNL a constituit-o împreună cu partenerii săi, PSD şi PC, este o uniune socialistă, de stânga, comunistă, etc.

Şi vreau, înainte de toate, să fac în faţa dumneavoastră o scurtă confesiune de credinţă: sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist.

Acestea sunt convingerile mele, şi cel puţin primele două ale dvs, pe care niciodată, nici eu, nici vreunul din liderii de ieri şi de azi ai PNL şi nici vreunul dintre dvs nu le-am trădat.

Suntem, rămânem şi vom fi liberali. Suntem, rămânem şi vom rămâne un partid şi oameni cu convingeri de dreapta.

Cred că liberal a fost Spiru Haret şi cred în liberalismul lui Spiru Haret şi nu al lui Daniel Funeriu. Cred căliberalismul şi politicile liberale nu se fac numai de oameni bogaţi şi pentru oameni bogaţi, ci se fac de oameni liberi pentru oameni liberi (…) Liberalismul generos, luminos, al înaintaşilor noştri este ca lumina, este pentru toţi şi este pentru şansa fiecăruia. Eu cred că a fi liberal înseamnă astăzi a crede în statul de drept, în separaţia puterilor, înseamnă a practica separaţia puterilor”, a afirmat preşedintele PNL.

Sursa informationala: Blogul galben al lui Gondolin

Roxana Iordache: O mare de tineri la Conferinţa Naţională a Tineretului Naţional Liberal, organizat la Romexpo, în acel spaţiu enorm care părea neîncăpător. Însuşi preşedintele PNL a considerat că participă la “cea mai mare adunare a liberalilor din ultimii 20 de ani”, în aplauzele tonice ale tinerilor verticali. De fapt, foarte mulţi sunt copiii democraţiei, cum îşi spune tânărul liberal Alexandru Marin – unul dintre cei mai curaţi, simpatici şi determinaţi oameni pe care i-am cunoscut, indiferent de vârsta lor. Congresul tinerilor liberali – care a continuat cu un marş spre guvern pentru plantarea de ţepe – a fost o pledoarie convingătoare împotriva deznădejdii şi pentru încredere în puterea de reuşită contra adversarilor democraţiei şi ai ţării înseşi, aflaţi încă la putere. “În luptă cu puterea” este, de altfel, deviza TNL. Şi la procentele pe care le are acum PNL, primul partid în topul încrederii oamenilor, cu aproape 40 de procente, aproape cât preşedintele lui – au contribuit şi contribuie activ tinerii liberali. Este şi motivul pentru care nimeni din marea de tineri liberali nu l-a contracandidat pe preşedintele TNL Florin Alexe.

AlexandruMarin.ro

TNL 2011 – Conferinta Nationala din 7 mai 2011. Album cu poze.

PNL

Reclame

2 răspunsuri to “Crin Antonescu: „sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist””

  1. Stoica Rodica Says:

    Orice roman adevarat din vita de viteji,din oameni harnici si gospodari,intelectuali de frunte sau deschizatori de drumuri,este din adancul inimii monarhist.Dragi liberali!Traiasca MS Regele tuturor romanilor de pretutindeni! Continuarea Monarhiei in tara noastra este datoria politicienilor zilei si ea trebuie sa devina posibila.

  2. Lucian Florescu Says:

    Antonescu este UNICUL politician roman care, intr-o campanie prezidentiala, deci REPUBLICANA, a spus public in repetate rinduri ca el considera MONARHIA ca singura solutie viabila pentru Romania.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: