Crin Antonescu: „Ne doare inima ca români și ne doare inima să vedem cum cei mai buni copii ai acestei țări pleacă din țară sau rămân aici fără nicio șansă”

Sursa informationala: Yellow Gondolin

“Bună seara, dragi prieteni din Vrancea!  Am să vă spun puţine cuvinte pentru că, ştim cu toţii, cel puţin cei care ne aflăm aici şi cei care nu se află aici, ştim cu toţii ce trăim în ultimii ani. Ştim cu toţii cum actuali conducători ai ţării au minţit şi fură.

Vorbeam în 2009, în campania pentru alegerile prezidenţiale şi vă spuneam atunci, aşa cum le spuneam tuturor compatrioţilor noştri din toate colţurile ţării: aveţi grijă, nu mai votaţi oameni care au dovedit că v-au minţit, nu mai votaţi oameni care au dovedit că atunci când sunt la putere confundă banul public, luat de la fiecare sărman de român, cu buzunarul lor propriu. Fiţi atenţi la minciuni, la păcăleli, la promisiuni! Nu a fost să fie. România este condusă astăzi de oameni care nu au câştigat alegerile în România şi care, totuşi, ne conduc. Ne conduc astăzi prin trecerea unor parlamentari pe care dumneavoastră i-aţi votat pentru nişte partide în barca puterii. Ne conduc astăzi prin ameninţare, prin forţă, prin frică, şi întâmplarea face ca astăzi, fiind în mijlocul dumneavoastră la Vrancea, să văd cum şeful acestui stat şi guvernul său de slugi anunţă fără să întrebe pe nimeni, fără să consulte pe nimeni, că au hotărât ca peste noapte, în această ţară să existe opt regiuni, aşa cum le vrea un singur om, atunci când le vrea un singur om, în scopurile pentru care le vrea un singur om.

Dragi prieteni, am mai spus-o în două, trei rânduri, când am fost în mijlocul dumneavoastră. În ţara asta există câteva ţinuturi binecuvântate şi cu care noi, cei care nu ne ruşinăm să spunem că suntem români şi avem o istorie, ne mândrim. Între aceste ţinuturi Ţara Vrancei este la loc de cinste alături de Bucovina, alături de Maramureş.

Astăzi aceşti oameni vin şi ne anunţă exact cum cu 60, 70 de ani în urmă, înaintaşii lor comunişti veneau şi anunţau cooperativizarea. A hotărât-o cineva şi, fără să vă întrebe nimeni, vin şi vă spun de mâine că nu mai există judeţul Vrancea, că aveţi o capitală care este la Constanţa sau unde o vrea domnul Băsescu, că fără să vă întrebe nimeni de mâine oamenii care au fost aleşi de către dumneavoastră nu vă mai conduc. Dacă vom înghiţi şi lucrul acesta, nu va mai exista nicio urmă de democraţie în România. Uniunea Europeană ne-a spus clar, Comisia Europeană cu acte în regulă, avem un prim-ministru care ne minte şi am spus astăzi un cuvânt urât, dar trebuie să îl spun, pentru că destulă umilinţă îndurăm toţi. Avem un prim-ministru care minte ca un borfaş, ne-a spus că nu mai primim bani de la Uniunea Europeană şi Comisia Europeană a răspuns clar: nu este adevărat!

Nu este adevărat! Până când ne vor mai minți acești oameni? E simplu ce vor să facă. Au văzut că pierd alegerile pentru că și-au bătut joc de oamen – și de cei care i-au votat, și de cei care nu i-au votat. Pentru că acești oameni care ne vorbesc de reformă, de austeritate, de modernitate, mint. Reformă înseamnă să reorganizezi ceva ca să meargă mai bine. Ce reformă au făcut Băsescu, Boc și toată clica lor de îmbuibați, în afară de a tăia 25% din salariile oamenilor care muncesc la stat, în afară de a lichida 400 de mii de firme mici și mijlocii cu impozitul forfetar, în afară de a concedia oameni despre care nu-i interesează cu ce-și hrănesc mâine copiii și cu ce-și duc zilele? Ce reformă a făcut Traian Băsescu, ce reformă a făcut Emil Boc? Sunt oameni care vorbesc de austeritate cu nerușinare. Austeritate înseamnă că ne sacrificăm toți, începând cu conducătorii, în vreme ce omului simplu, salariatului care trăiește de azi pe mâine, profesorului, învățătorului, polițistului, cadrului medical, tuturor acestor oameni li s-a cerut să strângă cureaua, li s-a cerut să facă sacrificii. În vremea asta, preacinstitul Emil Boc și-a cărat toată gașca de rude și de pile de la Cluj pe banii statului să stea în București, să facă naveta și să se îmbuibe. În vremea asta nu au redus un consilier de la minister, în vremea asta au confundat și confundă banii publici cu banii lor.

Cum se face, Traian Băsescu, cum se face că în vreme de austeritate, în vreme ce toți românii sărăcesc, gașca ta portocalie își sporește averile? Cum se face că, în vreme ce toți românii pe banii cărora și pe votul cărora guvernați, o duc din ce în ce mai rău? Voi o duceți din ce în ce mai bine! Unde este austeritatea, mincinoșilor, hoților, distrugătorilor de țară?! Țara asta nu a fost făcută de Traian Băsescu și de gașca lui! Țara asta a fost făcută de strămoșii noștri care au suferit pentru ea, care au dat sudoare, care au dat sânge, care au murit în războaie! Țara asta nu e terenul de joc și de batjocură al lui Traian Băsescu și al slugilor lui! Astăzi armata e batjocorită și jignită, poliția e batjocorită și jignită, școala e distrusă, spitalele se închid, administrațiile locale, iată, sunt într-o singură zi, prin voința unui singur om, desființate. Ce mai rămâne de țara asta? Astăzi, această țară a ajuns la colțul Europei.

Am intrat la 1 ianuarie 2007 cu fruntea sus în Uniunea Europeană, sub un guvern liberal care a fost recunoscut și tratat ca partener egal. Astăzi, oficialii Uniunii Europene spun că România nu mai este un stat de drept, că este un stat corupt, că este un stat care nu merită să fie tratat pe picior de egalitate. Ne doare inima ca români și ne doare inima să vedem cum cei mai buni copii ai acestei țări pleacă din țară sau rămân aici fără nicio șansă. Ne doare inima să vedem cum suntem batjocoriți, ne doare inima să fim furați și sfidați în fiecare seară de o clică de îmbuibați care explică unuia care, într-un gest disperat, și-a dat foc sau unuia care, într-un gest disperat, s-a aruncat de la balcon, îi explică cam cum ar trebui să facă el în viață ca să reușească. Ei, cei care fac licitații prin spate! Ei, cei care-și bagă mâna până la cot în banul public! Ei, cei care nu sunt confruntați și nu simt nicio compasiune pentru suferința, pentru sărăcia și pentru umilința a milioane de români.

Dragii mei, acești oameni încearcă să fugă de votul dumneavoastră. Acești oameni încearcă să nu dea socoteală. Și eu aici vă spun, veniți alături de noi, de Partidul Național Liberal, de Uniunea Social Liberală,  veniți alături de noi, toți cei care suferiți, veniți alături de noi toți cei care nu mai aveți speranță!

Veniți alături de noi să încercăm să salvăm această țară din ghearele unor oameni care nu nimic sfânt. Trebuie să fim uniți, de asta am făcut și noi această uniune politică, trebuie să fim responsabili și trebuie să înțelegem că dacă vrem să mai trăm în această țară, nu mai putem trăi decât cu libertate și cu demnitate. Acum este momentul și le spunem celor care conduc că în țara asta există în continuare oameni care vor libertate, care vor trai decent, care nu îi mai vor pe ei la putere. Sunt în fața dvs. cu fruntea sus. Nu eu v-am mințit nici în 2008, nici în 2009. Nu eu v-am promis că veți trăi bine. Nu eu v-am promis că voi stârpi corupția din România. Nu eu sunt acela care de fiecare dată am arătat cu degetul către alții considerându-mă singur bun.

Sunt un om ca și dvs., sunt un om ca și colegii mei. Suntem oameni care am încercat și am făcut câte ceva și pentru țara asta și din opoziție, și când am guvernat. Și întreb foarte limpede, dacă fiecare din dvs. poate răspunde. Când a trăit mai bine, atunci când am guvernat noi sau acum când guvernează ei? Când s-a simțit mai apărat în țara lui, atunci când am guvernat noi sau acum când guvernează ei?

Când ați avut mai multă speranță, nu vorbesc despre viitor, vorbesc despre lucruri pe care le puteți verifica. Nu putem să ne lăsăm călcați în picioare la nesfărșit. Aveți nevoie de noi, cei care facem politică în numele dvs., dar avem nevoie de dvs. Ne întrebați mereu ce facem și când îi dăm jos pe ăștia. Îi dăm jos pe ăștia atunci când împreună ieșim și spunem foarte clar: până aici! Poate fi mâine.

Mâne ne vom strânge – reprezentanți, aleși locali din toată țara, câteva mii de oameni ai acestei uniuni la București și vom da un mesaj către dvs. toți, către toți românii care nu mai suportă. Suntem în democrație și într-o democrație oamenii au dreptul să protesteze. Dacă vreți să nu vă treziți peste noapte așa cum v-ați trezit fără un sfert din salariu, așa cum v-ați trezit fără modesta putere de cumpărare pe care o avea acei banii pe care îi avea fiecare, dacă nu vreți să vă treziți și fără județul dvs., fără Vrancea, fără oamenii pe care i-ați ales, buni sau răi, trebuie să ieșim acum cu toții pe stradă și să spunem nu!

Dacă trebuie să reorganizăm ceva, trebuie să îi întrebăm pe vrânceni dacă vor să mai aibă județul Vrancea sau nu. Trebuie să îi întrebăm pe români cum pentru că România nu va mai fi niciodată sub dictatura unui singur om. Dictatura unui singur om se sfârșește prost și România trebuie să fie astăzi o țară care își rezolvă astăzi democratic toate conflictele. Putem, împreună, să punem capăt domniei celor care își bat joc de banii noștri, de zilele noastre, de viitorul nostru. Vom avea, sub orice formă vor fi alegeri și eu sunt aici, ca să vă mai spun în încheiere următorul lucru: știți mulți dintre dvs. că de ani de zile mă leagă o prietenie și o colaborare de Nini Săpunaru.

Vreau să fim cu toții convinși și să luptăm cu toții ca viitorul primar al Focșanilor să fie liberalul Nini Săpunaru. Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: