Comunicat de presa – PNŢCD

COMUNICAT PRIVIND SITUATIA PNTCD 

Fata de evenimentul organizat de dl Victor Ciorbea, sambata, 18.06.2011, la Palatul Parlamentului, acesta nu a reprezentat Congres al PNTCD. Congresele se organizeaza potrivit legii partidelor, L 14/2003, iar la adunare nu au participat organizatiile legale ale PNTCD, ci persoane din fosta grupare Radu Sarbu. Practic, dizidenta Radu Sarbu, nerecunoscuta legal, si-a schimbat liderul.

In aceasta situatie, apelativul de ‘Presedinte PNTCD’ este impropriu pentru dl Victor Ciorbea. Partidele fiind persoane juridice de drept public (art. 1 din L 14/2003), folosirea fara drept a titulaturii de ‘Presedinte PNTCD’ reprezinta infractiunea de uzurpare de calitati oficiale. Aceeasi titulatura a fost folosita si de Radu Sarbu, abuziv, timp de 3 ani, inducand in eroare presa, cu consecinte politice nefaste pentru PNTCD.

Dupa esecul in fata justitiei, dl Radu Sarbu nu a avut decenta sa afirme ca nu a fost niciodata Presedintele partidului. Ca si dl Sarbu, dl Ciorbea, desi jurist, nu se sfieste sa incalce legea, tratand PNTCD ca pe o afacere proprie. D-sa va deveni Presedinte PNTCD numai daca justitia il va valida, situatie imposibila. Titulatura de ‘Presedinte PNTCD’ este o chestiune de legalitate, iar nu o problema de orgoliu personal, dar dl Ciorbea nu cunoaste masura.

In acelasi context, folosirea imaginii d-lui Ion Diaconescu nu reprezinta o legitimare. PNTCD nu este o secta, asa cum crede chiar dl Ion Diaconescu si nepotii d-sale, ci functioneaza intr-un cadru legal, iar partidul apartine poporului roman, iar nu unor persoane.

Fata de mesajul central al d-lui Ciorbea – referendum pentru instaurarea Monarhiei Constitutionale -, acesta reprezinta o puternica diversiune, fara precendent in politica PNTCD.

Mai intai, dl Ciorbea nu a facut nimic pentru Casa Regala cat a fost premier, ca si dl Ion Diaconescu, in calitate de Presedinte PNTCD si Presedinte al Camerei Deputatilor, cu toate ca readucerea Majestatii Sale a reprezentat principalul obiectiv politic al Seniorului Corneliu Coposu. Ca o ironie, abia Ion Iliescu, dupa 2000, a recunoscut unele drepturi pentru Casa Regala, sfidand deschis liderii taranisti si PNTCD.

Referendumul pentru revenirea la Monarhie reprezinta strategia comunistilor, pusa in opera cu succes in Italia, unde Casa Regala a pierdut orice drept. Majestatea Sa, Regele Mihai I, s-a opus constant referendumului, in conditiile in care toate instrumentele puterii sunt controlate de fostii comunisti, iar opinia publica a suferit un proces dezinformare si manipulare timp de peste 60 de ani.

Regele nu a abdicat in urma unui referendum, ci prin violenta, iar referendumul nu este calea pentru revenire. Din contra, abdicarea fortata trebuie recunoscuta oficial de stat, ca o conditie esentiala a delimitarii totale de comunism. Un referendum organizat in conditiile actuale ar ingropa definitiv ideea monarhica. PNTCD considera ca se poate reveni la Monarhie prin consens national, criza extrema a institutiei Prezidentiale reprezentand un motiv temeinic, iar Monarhia o necesitate pentru popor.

Folosirea temei Monarhiei de catre dl Victor Ciorbea in contra politicii oficiale a PNTCD deschisa de Seniorul Corneliu Coposu, reprezinta, din nou, dovada iresponsabilitatii acestuia. Cunoscand ca in contextul actual tema prezinta simpatie publica, dl. Ciorbea sacrifica PNTCD pentru a-si face imagine de moment, o constanta a caracterului d-sale. Lipsit de discernamant politic, este probabil ca dl Ciorbea sa faca si jocul unor grupuri de interese pentru care Monarhia a devenit un pericol iminent, numai pentru a fi ajutat sa preia partidul, distrugand partidul.

PNTCD se pregateste pentru a aniversa 90 de ani de la nasterea Majestatii Sale, Regele Mihai I, in toamna acestui an si cheama toti taranistii alaturi de Rege.

Fata de cele aratate mai sus, PNTCD se delimiteaza ferm de actiunile lipsite de demnitate ale d-lui Victor Ciorbea, revenit in preajma alegerilor din motive personale, dupa ce a declarat cu putin timp in urma ca se retrage din politica.

Presedinte PNTCD, Aurelian Pavelescu
Sursa informationala: AGERPRESS

Reclame

2 răspunsuri to “Comunicat de presa – PNŢCD”

 1. Silviu RUSU Says:

  salut cu respect si va multumesc pentru postarea referitoare la Congresul PNTCD.
  Este un prim pas,spre Unificare si pana in 2012,cu sprijin si sustinere PNTCD va atinge
  in mod obiectiv,vorbind, minim,7-8%din alegeri!!Sa dea Dzeu,ca Impreuna sa reusim!!
  Va multumesc.
  cu stima,
  ing.Silviu Rusu
  PNTCD Timisoara
  Aici aveti blogul meu taranist: http://nationaltaranisttm.blogspot.com/
  Sper sa va placa!

  • savulescugabriel Says:

   Dle Rusu, multumesc pentru aprecieri. Va cunoasc blogul si va apreciez activitatea PNTCD Timis. Numai bine si succes, Gabriel Savulescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: