Sa inceapa distrugerea. Guvernul a aprobat permisul de constructie al drumului ucigas 66A

Foto-Text+Info+Sursa informationala: ThinkOutsideTheBox

Dreptul ultimelor animale sălbatice adevărate de a duce o viaţă liberă şi dreptul generaţiei viitoare de a se bucura de natura în stare pură au fost suplberate. În timpul protestului Agent Green de săptămâna trecută din faţa Ministerului Mediului, guvernul a autorizat permisul pentru construcirea drumului naţional 66A prin Munţii Retezat şi Parcul Naţional Domogled. Aici este protestul nostru şi aici este autorizaţia de a ucide. Guvernul îl autorizează practic pe constructor să ucidă şi să distrugă flora şi fauna sălbatică din aceste zone. Agent Green va da în judecată guvernul şi va înainta o plângere Comisiei Europene pentru că legislaţia de mediu nu este respectată în cazul drumului ucigaş 66A.

Acest anunţ a fost postat în engleză de activistul Gabriel Păun, preşedintele organizaţiei Agent Green, într-o cauză de Facebook. Accesaţi linkul pentru a vedea unde puteţi plasa o donaţie simbolică pentru a susţine cauza.

Context

La 11 iulie, ecologiştii au protestat în faţa Ministerului Mediului faţă de ilegalităţile prin care se pavează DN 66A. Aceştia susţin că tronsonul 2 al drumului în cauză a fost construit ilegal, fără acord de mediu şi fără avizul Administraţiei Parcului Naţional Retezat, afectând 3,2 km din zona de protecţie integrală a parcului. Totodată, tronsonul 3 al drumului (Câmpuşel – Lacul Iovanu), care măsoară 19 km, ar urma să traverseze situri Natura 2000, 5,5 km din zona de protecţie integrală a Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei şi să distrugă iremediabil ultimul Peisaj Forestier Intact (PFI) din zona de climă temperată a Europei, informa la acea vreme Gabriel Păun. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a emis acordul de mediu, iar construcţia drumului ar putea începe din această vară.

Agent Green a depus în data de 4 iulie 2011 la ANPM plângerea prealabilă pentru a împiedica eliberarea acordului de mediu. De asemenea, Agent Green şi organizaţiile partenere (WWF, Milvus, Societatea Carpatină Ardeleană, Societatea Română de Herpetologie, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România) au depus în ianuarie 2011 contra-studiul la DN 66A. În aprilie, a fost dezvăluit un caz de fraudă în cadrul studiului de impact la DN 66A realizat de beneficiarul drumului. În luna mai, revista de articole ştiinţifice “Ocrotirea Naturii” a Academiei Române a confirmat existenţa Peisajului Forestier Intact (PFI) din Retezat şi a publicat articolul intitulat: “Muntii Retezat-Godeanu-Ţarcu, ultimul PFI din zona de climă temperată a Europei”. În anul 2007, Ministerul Mediului a comandat un studiu ce a fost realizat de ICAS (Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice) care confirma, de asemenea, existenţa PFI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: