PNL: Comunicat de presa privind decizia CE referitoare la restrictiile impuse romanilor pe piata fortei de munca din Spania

Decizia adoptată astăzi de Comisia Europenă, prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă până la data de 31 decembrie 2012, demonstrează, încă o dată, ineficiența actualei guvernări și slaba influență pe care autoritățile române o au în Uniunea Europeană.

Partidul Național Liberal constată, în urma acestei hotărâri, că vizita ministrului muncii, Sebastian Lăzăroiu, în Spania, la sfârșitul lunii iulie, poate fi bifată la capitolul deplasări în scop turistic deoarece nu a avut un rezultat pozitiv.

Cabinetul Boc și PDL sunt datori să-și asume partea lor de responsabilitate pentru această decizie, care afectează imaginea și percepția asupra României în Uniunea Europeană și reflectă incapacitatea guvernului de a reprezenta și apăra drepturile și interesele cetățenilor români în cadrul UE.

Am fi așteptat astăzi ca exponenții principalului partid de guvernământ să abordeze cu realism acest subiect, ca și altele la fel de presante, în schimb am asistat la o tiradă de injurii și calomnii, care depășesc orice limită a decenței și echilibrului, îndreptate împotriva opoziției. Partidul Național Liberal consideră incalificabil comportamentul politic al PDL, care, în loc să gestioneze serioasele probleme ale societății și economiei românești, în loc să prezinte măsuri și soluții concrete, duce un război steril, cu tot mai multă înverșunare și disperare, nu doar împotriva Uniunii Social Liberale, ci împotriva cetățenilor acestei țări.

11.08.2011     Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Date statistice:

In Spania traiesc 861.584 de romani, iar ritmul de crestere a comunitatii romanesti se mentine. Pe locul intai din punct de vedere al numarului de cetateni romani inregistrati se afla Comunitatea Madrid , cu un numar de 18.506 persoane inregistrare, urmata de Comunitatea Valenciana, cu 18.218 persoane si Comunitatea Castilla la Mancha cu 12.732 de cetateni inregistrati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: