Comunicat de presa privind prezenta Majestatii Sale Regele Mihai I in Parlamentul Romaniei

Liderii grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Puiu Haşotti şi Călin Popescu-Tăriceanu, au anunţat luni, în cadrul şedinţei comune a grupurilor parlamentare ale partidelor din cadrul Uniunii Social Liberale, că au demarat iniţiativa convocării unui plen reunit, care să îi permită Majestății Sale Regele Mihai I să se adreseze Parlamentului în data de 25 octombrie, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani. 

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat că iniţiativa aparţine liderului senatorilor, Puiu Haşotti, şi a informat că au fost depuse adrese oficiale către birourile reunite.

La începutul acestei veri, colegul meu Puiu Haşotti şi cu mine, ne-am gândit la o iniţiativă, şi anume să solicităm Parlamentului ca, pe data de 25 octombrie anul acesta, să îl invităm pe Regele Mihai I să se adreseze Parlamentului, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. (…) Împreună cu Puiu Haşotti, am făcut două adrese către Birourile Senatului şi Camerei prin care solicităm convocarea acestei şedinţe jubiliare”, a spus Tăriceanu.

Liderul deputaţilor PNL a menţionat că legat de acest demers a fost consultată Casa Regală. „Regele şi-a dat consimţământul şi se simte foarte onorat şi obligat din acest motiv”.

Cred că invitarea Regelui pentru a se adresa Parlamentului are două semnificaţii: o semnificaţie politică largă şi una istorică. Semnificaţia politică este, din perspectiva mea, aceea de a arăta României care este rolul şefului statului într-o democraţie parlamentară, cu ce se ocupă şeful statului, bineînţeles, în contrapondere cu ce vedem că se întâmplă astăzi. Pot să vă spun că Regele Mihai este extrem de mâhnit şi extrem de îngrijorat de evoluţia politică din ultimii ani. Sunt convins că va găsi cuvintele potrivite pentru a putea transmite românilor, cu acest prilej, mesajul pe care îl vede un bărbat cu adevărat de stat”, a spus liderul deputaţilor liberali.

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că, pentru discutarea şi aprobarea acestei propuneri, este nevoie de o reuniune comună a Birourilor celor două Camere.

Am aprecia foarte mult dacă şi grupurile parlamentare al PSD şi colegii din PC ar susţine această iniţiativă a noastră. Vreau să subliniez faptul că nu toţi liberalii sunt monarhişti, după cum nici toţi socialiştii sunt republicani”, le-a spus Tăriceanu social-democraţilor prezenţi la şedinţa comună a parlamentarilor care aparţin partidelor din USL.

La rândul său, Puiu Haşotti a afirmat că a solicitat, împreună cu Tăriceanu, ca la această şedinţă să nu existe niciun fel de intervenţie din partea vreunui grup parlamentar.

Am solicitat, de asemenea, şi să nu fie invitată niciun fel de oficialitate. Deci, să vină doar Regele, fără foşti preşedinţi, fără Curtea de Conturi, fără Patriarh, fără nimeni. (…) Ar fi cât se poate de frumos pentru Parlament, pentru România, pentru toată lumea, ca Regele să vină cu un mesaj în faţa Camerelor reunite”, a conchis Haşotti.

5.09.2011            Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Sursa informational: Yellow Gondolin

Anunțuri

Un răspuns to “Comunicat de presa privind prezenta Majestatii Sale Regele Mihai I in Parlamentul Romaniei”

  1. SALUT Says:

    ESTE NORMAL CA REGELE MIHAI SA SE CONSULTE CU PARLAMENTUL ROMANIEI DOAR ESTE REGELE ROMANIEI ARE TOT DREPTUL ATAT CAT TRAIESTE ESTE SUVERANUL CU DREPTURI DEPLINE


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: