PNŢCD: De la a treia cale la trei cărări

Autor + text + sursa informationala: Paul Sorin Tita

Am evitat să provoc scandaluri publice care să afecteze imaginea şi aşa şifonată a PNŢCD, deşi lucrurile nu au mers şi nu merg în direcţia corectă. Am evitat să condamn public păstrarea în funcţie la nivelul PNŢCD Cluj a unui personaj rămas fără susţinere în rândul membrilor propriului său Birou de Conducere Judeţean. Am evitat să condamn în partid încercarea de lichidare a Departamentului de Comunicare şi Imagine, unul dintre puţinele departamente care au mai rămas funcţionale. Am evitat să critic dezgroparea şi punerea în funcţii de conducere la nivel naţional a groparilor PNŢCD.

S-a ajuns însă la o limită peste care nu pot trece şi peste care niciun ţărănist veritabil nu ar putea să treacă păstrându-şi integritatea morală: negocierile cu PD-L şi cu Traian Băsescu. De când a devenit mai frecventabilă aripa politică a Securităţii (PD-L) decât PCR-ul vopsit (PSD)? De când poate deveni un aliat de încredere o formaţiune politică fascistoidă care a falimentat şi a învrăjbit România?

Nici nu s-a răcit bine trupul ultimului Senior al PNŢCD, că negustorii din templul politicii româneşti au găsit de cuviinţă să-l vândă cu tot cu moaştele luptătorilor pentru democraţie şi demnitate naţională. Nimic mai josnic şi mai trist decât renunţarea la principiile pentru care alţii şi-au dat viaţa şi pe care au fost capabili să le respecte şi în gulagul închisorilor comuniste.

Cum poate sta, oare, o distincţie oferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al tuturor românilor, pe un piept umflat de promisiunea unor aburi mucegăiţi ai puterii? Cum se împacă lupta pentru emanciparea naţională cu înhăitarea cu nişte pramatii politice care au adus un nou Ev Mediu în politica românească?

Mă alătur glasurilor care s-au ridicat împotriva blasfemiei politice a mai-noilor gropari ai PNŢCD şi înţeleg să pun la temelia oricăror construcţii politice viitoare bazate pe umanismul creştin, antitotalitare şi democratice, DEMISIA mea din PNŢCD şi, pe cale de consecinţă, din toate funcţiile pe care le mai deţineam în acest partid.

Rămân alături de cei care au luptat pentru o Românie mai bună şi şi-au jertfit tinereţea şi viaţa pentru crezul lor şi viitorul nostru, însă nu pot merge împreună cu cei care calcă alături.

Paul-Sorin Tiţa
Fost membru PNŢCD
Anunțuri

2 răspunsuri to “PNŢCD: De la a treia cale la trei cărări”

  1. Stoica Rodica Says:

    Stimate dle Sorin Paul Tita,sunteti printre primii taranisti pe care l-am cunoscut si abordat,punandu-mi toata nadejdea in dv in problema unificarii PNTCD..Acest partid nu merita abandonat.Unele nelegalitatil v-au scos din sarite ,dar telul final de renastere a PNTCD trebuie atins.Consider ca cea mai usturatoare palma care i-a fost data MS Regele Mihai chiar de ziua MS,este chemarea la „ordine”a dlui Ciorbea,Vasile Lupu,C Pavelescu si care o mai fi fost.Acesti domni reprezinta insusi PNTCD. Invitati la Cotroceni au pus la cale ce?Sau au respins categoric, ce?Secretomania va salva PNTCD?Deocamdata acest eveniment a inourat toata bucuria aniversarii MS Regele.Pacat!

  2. Sanda Florentina Popa Says:

    Daca in atatia ani dupa momentul 2001 acest partid nu s-a propulsat din nou pe scena politica fara implicarea Traian Basescu, probabil ca s-a dorit sa se mearga la posibila cauza a disensiunii si a vedea ce se intampla, sa nu se mai spuna ca nu s-a incercat acest pas. Cred ca poate fi considerat totusi un gest de mare caracter din partea celor ce l-au facut in pofida multelor neintelegeri provocate preponderent de-a lungul timpului de rigiditatea Cotroceniului, este manifestata in acest mod grandoarea, marinimia, caracterul crestin si iertator al acestui partid. S-a ales probabil acea zi pentru a marca acest pas pe calea impacarii natiunii, a corectarii celor aflati in greseala. Sunt desigur simple interpretari, dar sunt posibile, sa asteptam si raspunsurile oficiale cu rezultatele acestei intrevederi…Poate, cine stie, vom zambi cu fericire…PNTCD asa face, spera. Crestineste.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: