Mesajul Regelui Mihai I de Crăciun 2011

In anul 1940, după plecarea tatălui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou către voi. Aveam 19 ani, iar țara și continentul nostru se aflau în război.

În aceste zile, de la Săvârșin, vă transmit mesajul meu, după șaptezeci de ani de tradiție aproape neîntreruptă. De la București, Sinaia, Versoix sau Săvârșin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeași iubire, grijă, respect și speranță.

Trecerea anilor îți dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume și ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viața românilor este importanța pe care familia o acordă Crăciunului și Anului Nou. Același fior al sărbătorilor, același îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului și la minunea Nașterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârșin au adus Familiei mele bucuria de a vedea tradițiile populare și entuziasmul familiilor de la țară aproape neschimbate.

Și astăzi, în 2011, ca și în anii copilăriei mele sau anii grei ai războiului, bunicii, părinții și copiii, alături de restul familiei se adună în jurul bradului, își oferă daruri, petrec la masa de Crăciun și se bucură de apropierea celui drag.

În anul 2011 am avut multe întâlniri cu români din toate colțurile țării și de pe multe meleaguri ale Europei. Sărbătorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia să primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta și la Săvârșin, într-o sărbătoare care a cuprins întreaga suflare românească. Această dovadă de iubire și de prețuire, încununată de adresarea de la tribuna Parlamentului către Națiunea română, a fost o alinare pentru toate suferințele și neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toții în ultimele decenii.

Regina și cu mine suntem fericiți să avem alături familia noastră și să vedem cât de mult copiii și nepoții noștri fac pentru ca rostul Casei Regale să continue, pentru binele României.

Nașterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. O frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă și că multe aspecte din viața noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nici o șansă de a așterne un drum solid generațiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalți să rezolve ceea ce este răspunderea noastră.

Transmit gândul meu bun soldaților români care își riscă viața și fericirea familiei pentru binele țării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toți cei care se simt singuri, neiubiți sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care știu că au făcut ceva bun pentru ca țara lor să meargă mai departe. Și doresc tuturor românilor, tineri și bătrâni, din țară și din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet, și la mulți ani pentru 2012, împreună cu cei dragi!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2011

Text+sursa informationala: Romania.Altfel. Un blog de Principele Radu al Romaniei.

4 răspunsuri to “Mesajul Regelui Mihai I de Crăciun 2011”

 1. sictireli Says:

  Craciun fericit ♥ alaturi de cei apropiati sufletului tau. ♥

 2. stoicarodica2010 Says:

  Majestate sa traiti multi si roditori ani!
  Craciun Fericit!
  Balsamul mesajelor pentru romani ale MV adresate zeci de ani la rand ,cat si ultimul, au fost miraculoase.Acestea au intretinut focul sacru al increderii, iubirii statornice si respectului pe care vi-l datoram.Viata fara MV este un continuu si dureros suspin.Sunt fericita ca in 2011 s-au revarsat asupra MV si a Casei Regale torente de dovezi de iubire!Este ceia ce meritati!
  Iata ce scrisoare am primit astazi de la fiul colonelului Corneliu Rudeanu fost Presedinte a Curtii Martiale de la Iasi,profesorul de franceza,Dnul Paul Rudeanu.Reproduc:
  „Draga.noastra Rodicuta,
  Ca sa nu mai raman repentent si data aceasta cu corespondenta, eu,dupa modelul lui Tante Mita si etc,m-am decis
  singur sa-ti raspund la scrisorea ta cu patrioticile simtaminte despre MS Regele Mihai,tocmai azi de ziua lui.Traesc o mare bucurie cad cineva mai scapa o lacrima de bucurie la vederea unui rege care ne-a lipsit din tara si din suflet mai mult de 50 de ani.Cateva lacrimi am scapat si eu dar,mi-am ascuns ochii de rusine ca sa nu ma vada Tincuta(adaug eu:sotia crescuta la orfelinat)doamna onorabila dealtfel ,ca ma emotioneaza un „rege „care ei nu-i spune nimic.
  Deaceia ma mir cum ei tinerii se manifesta atat de inflacarat la auzul de „Regele Romaniei”fata de noi care am trait sub El.
  La fel si eu cand a venit El in Romania recte la Iasi,in timp ce traversa strada Stefan Cel Mare m-am zbatut din rasputeri dar fara succes sa ma ating de Regele Mihai ca sa pot traii si murii prea linistit si multumit. Deci si din acest punct de vedere regret ca nu ne-a oferit soarta ca sa traim mai apropiati noi de tine”
  Majestate,va rog sa-i iertati lui Paul unele stangacii.Este aproape orb,L-au ajuns nenorocirile suferintelor la care au fost supusi cu alte doua surori profesoare,numai pentruca au fost fii de colonel Regal..Li s-au luat cinci case si ei ,copii au fost mutati intr-o magazie.Asa au facut liceul.Asa au facut facultatile.Deaceia imi dau lacrimile oridecate ori va aud numele,oridecate ori v-am auzit glasul la Europa Libera,sau TV,pentruca va cunosc suferinta,umilinta la care v-a supus un regim totalitar,pentruca cunosc tragediile din casele romanilor in mijlocul carora traesc!
  Majestate este noaptea de Ajun.Primiti si colindul fratilor Profesori Georgeta Rudeanu paralizata la pat,Lidia Rudeanu ,Paul Rudeanu si al subsemnatei
  Traiasca Regele Mihai !
  Sus Casa Regala Romaniei!
  Sus Patria!
  Un AN NOU MAI BUN!

 3. stoicarodica2010 Says:

  Frumos si impresionant mesaj al Ms Regelui Mihai.Am vazut si fotografia ASR Principesa Maria!Ce frumusete!
  Ce tata deosebit au aceste minunate Principese!Pe MS Regina Ana o consider fara cusur!A fost credincioasa si iubitoare fata de Rege si asa a ramas.Pentru Romania a adus pe lume cele mai frumoase si bune Princi!pese.Ce oameni alesi ai lui Dzeu!Sarbatori Fericite!
  E noaptea de ajun.Poate multi ati dori sa-i colindati sau sa le adresati cateva cuvinte tandre,Curaj!Fiti siguri ca le faceti mare bucurie!.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: