Comunicat de presa USL: PDL continua sa minta, nefiind capabil de dialog, 22 ianuarie 2012

Uniunea Social Liberală constantă, cu regret, că Partidul Democrat Liberal îşi dovedeşte pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât şi cu opoziţia politică.

Atacurile mincinoase lansate în aceste zile de către PDL la adresa opoziţiei arată în mod clar că actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România. Reamintim că USL nu a cerut şi nu va cere niciodată sancţionarea României la nivelul Uniunii Europene. Dimpotrivă, vom continua să informăm instituţiile europene cu privire la gravele derapaje din România, pentru că încălcările repetate ale legilor şi ale Constituţiei trebuie să fie aduse la cunoştinţa partenerilor noştri europeni.

De asemenea, cerem PDL să nu mai jignească românii care ies în majoritatea oraşelor în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului. Românii transmit, în aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui să ţinem cu toţii cont – fie că suntem în opoziţie fie la putere. Românii cer schimbare, un alt guvern şi alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisă, mai corectă şi cu mai mult bun-simţ.

Remarcăm însă, cu regret, că PDL continuă să critice protestatarii pentru că ar afecta imaginea şi credibilitatea României. PDL nu vrea să accepte faptul că românii nu mai doresc această guvernare coruptă şi incompententă şi nici să le redea acestora dreptul de a-şi alege conducătorii. Semnalul oamenilor ieşiţi în stradă este clar, dar PDL îl respinge cu dispreţ.

Investitorii români şi străini nu trebuie speriaţi cu prognoze false şi cu ştiri apocaliptice. Situaţia economică este dificilă, cu datorii şi deficite accentuate de actualul guvern, iar soluţia nu poate veni de la acelaşi guvern. Atragem atenţia asupra manipulării pe care o lansează PDL – Nu oprirea protestelor paşnice va ajuta mediul economic! Adevăratul ajutor pentru mediul economic vine din combaterea corupţiei actualului regim, din domnia legii, din soluţii obţinute prin dialog cu mediul profesional, din mai multă democraţie şi transparenţă!

Considerăm inoportună şi iresponsabilă intervenţia lui Theodor Stolojan de astăzi, care a fost scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleaşi teme diversioniste pe care puterea le foloseşte cu iluzia că se poate salva.

Uniunea Social Liberală consideră că relansarea încrederii în România nu este dată de oprirea protestelor paşnice, ci de înlocuirea actualului guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitărilor cetăţenilor, pe care USL le susţine în mod categoric: demisia acestuia guvern, instalarea unui guvern de profesionişti neangajaţi politic şi demararea cât mai rapidă a procedurilor în vederea organizării de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lăsaţi să îşi aleagă destinul, fără ca acesta să le fie dictat de preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc sau Elena Udrea.

22 ianuarie 2012                                                                   Uniunea Social Liberală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: