Conducerea executivă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal a decis să solicite conducerii partidului și conducerii USL demararea procedurilor privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu

Către conducerea Partidului Naţional Liberal

Domnului Președinte Crin ANTONESCU

 

Întrunită în data de 23 mai 2012, la Brașov, conducerea executivă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal a decis să solicite conducerii partidului și conducerii USL demararea procedurilor privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu, pentru situația dezastruoasă în care a adus sistemul de sănătate din România, pentru faptul că din cauza politicii iresponsabile a guvernării Boc – Băsescu de subfinanțare a sistemului public de sănătate, acesta a ajuns într-o situație de blocaj fără precedent.

Foarte mulți dintre medicii care activează în sistemul public de sănătate pleacă din țară sau se transferă în sectorul privat. Spitalele au ajuns să nu mai aibă nici cele mai elementare medicamente. Echipamentele din unitățile spitalicești sunt depășite, defecte sau necorespunzătoare. Mâncarea din spitalele publice este de proastă calitate și de multe ori nu se mai pot asigura nici cele mai elementare condiții de igienă. Toate acestea se datorează sumelor mici care au fost alocate sistemului public de sănătate, de către guvernarea Boc – Băsescu.

Subfinanțarea sistemului de sănătate se evidențiază din fondurile pe care guvernul Boc le-a alocat prin bugetul de stat sănătății publice, respectiv 3% din PIB, în timp ce media din Uniunea Europeană se situează între 8 și 10% din PIB, iar țări ca Franța alocă acestui sector peste 10% din PIB.

  1. Deși sănătatea este un drept fundamental al oricărei ființe umane, indiferent de rasă, religie, convingere politică, prevăzut de Constituție,  în prezent, comparând valorile cheltuielilor europene pe cap de locuitor, România se află pe penultima poziție a acestui clasament, alocând anual sub 200 euro pe cap de locuitor, față de media europeană care ajunge la 2.000 – 3.000 de euro pe cap de locuitor.
  2. Având în vedere analiza stării de sănătate, populația României prezintă unii dintre cei mai defavorabili indicatori din zona europeană, nu doar de la nivelul Uniunii Europene. Analiza indicatorilor de mortalitate și morbiditate relevă un amestec de indicatori specifici țărilor dezvoltate (mortalitate prin boli cardiovasculare, creșterea bolilor neoplazice), cu indicatori specifici mai ales țărilor subdezvoltate (recrudescența bolilor infecțioase, de la tuberculoză, la cele cu transmitere sexuală). Spre exemplu, incidența hepatitei B în România este dublă față de media UE, țara noastră având cea mai mare incidență a tuberculozei din UE, iar femeile din România având cea mai mare rată a decesului prin cancerul de cot uterin, riscul de deces fiind de peste zece ori mai mare decât în țări precum Franța sau Finlanda. Indicatorii de mortalitate infantilă și mortalitate maternală, care se corelează într-un mod determinant cu performanța sistemului de sănătate, plasează România pe ultimele locuri din UE. Ca performanță a sistemului de sănătate românesc, țara noastră se situează pe locul 99 la nivel mondial, după țări ca Albania (locul 55) și Slovacia (locul 62).

Analiza mortalității evitabile plasează România într-o situație dramatică: aproape jumătate din decese la bărbați și peste o treime din cele la femei puteau fi evitate, anual murind peste 60.000 de oameni, cifră ce echivalează cu populația unui oraș precum Slobozia sau Giurgiu. România are cel mai mic număr de medici, dentiști, asistenți medicali și farmaciști, raportat la populație, din Uniunea Europeană.

Accesul la medicamente și la servicii medicale rămâne o problemă acută a sistemului de sănătate din România, desființarea unor unități sanitate cu paturi având un impact negativ asupra accesibilității și calității serviciilor medicale.

În lipsa unor salarii decente, mulți medici din România s-au îndreptat, pe bună dreptate, spre sistemul privat de sănătate unde li se oferă dotarea materială necesară și remunerații la nivel european. Din păcate, din cauza nivelului de trai scăzut și a veniturilor scăzute, conform statisticilor, între 10 și 15% dintre români își permit să apeleze la sistemul privat de sănătate.

În timpul guvernării Tăriceanu s-au realizat studiile necesare pentru proiectarea şi construcţia a opt spitale regionale de urgenţă şi a douăzeci de spitale judeţene de urgenţă, însă la începutul  anului 2009 guvernul Boc a ridicat finanțarea tuturor acestor proiecte, preferând să aloce sume imense de bani pentru săli de sport, telegondole în zone în care nu se practică sporturi de iarnă, pârtii de schi, multe dintre aceste investiții fiind inutile și făcute la valori mult supradimensionate.

Guvernul Boc n-a modernizat și n-a construit niciun spital. Mai mult, a decis închiderea unui număr de 67 de spitale din întreaga țară, începând cu data de 1 aprilie 2011.

Ținând cont de toate aceste elemente și având în vedere neglijența de care a dat dovadă PDL, în frunte cu Traian Băsescu, în ceea ce privește asigurarea sănătății populației, cerem începerea procedurilor de suspendare a președintelui României, Traian Băsescu.

Cu deosebită consideraţie,

Aristotel Adrian CĂNCESCU, preşedintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL

Lucian ILIESCU, prim-vicepreședinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL

Răducu George FILIPESCU, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi

Mircea Ioan MOLOȚ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Romeo STAVARACHE, primarul Municipiului Bacău

Ionel CHIRIȚĂ, secretar general LAL – PNL

Sursa: PNL Brasov

Un răspuns to “Conducerea executivă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal a decis să solicite conducerii partidului și conducerii USL demararea procedurilor privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu”

  1. Conducerea executivă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal a decis să solicite conducerii partidului și conducerii USL demararea procedurilor privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu | Blog Search » Blog Se Says:

    […] ALIANTA DREPTEI Posts Related to Conducerea executivă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal a decis să solicite conducerii partidului și conducerii USL demararea procedurilor privind suspendarea președintelui României, Traian Băsescu Gestionarea corectă a sistemului asigurărilor de sănătateMult discutatul subiect al contribuțiilor la sănătate are o importanță majoră pentru România din punct de vedere socio-economic.În acest moment, ne aflăm într-un blocaj cauzat … Sunt gata sa fac pariu cu IPP si Ziare.comSunt gata sa fac pariu cu cei de la IPP si cu cei de la Ziare.com ca noi vom face totul pe SEAP incepand din ianuarie … Pledoarie pentru un gest de curaj: scoaterea personalului medical din spitale din rindul personalului bugetarMinistrul sănătăţii a anunţat ca a discutat la Guvern despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi scoaterea lor la concurs. Pare un gest de normalitate. … Programul de guvernare al Cabinetului PontaVa prezint un rezumat al programului de guvernare depus ieri la Parlamentul Romaniei de Mircea Dusa, ministrul desemnat pentru relatia cu Legislativul. Luni vor avea … FMI da noi sarcini guvernului romanNe-am obișnuit ca, de fiecare data când vine in Romania, delegatia FMI sa lase o serie de sarcini concrete Guvernului care, mai apoi ca un … 0 views No Comments » Tags: Aleșilor, basescu, Conducerea, conducerii, decis, demararea, executivă, liberal, Ligii, Locali, national, Partidului, preşedintelui., privind, procedurilor, României, solicite, suspendarea, Traian […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: