Voicu: „Dacă Băsescu rămâne la putere vor continua concedierile, vor reîncepe tăierile de salarii și de pensii”

Transcrierea conferinței de presă a vicepreședintelui PNL,
Mihai Voicu
22 iulie 2012

Sursa informationala: PNL.ro

„Bună ziua, vă mulțumesc pentru participarea la această conferință de presă!
Aș dori să aduc în atenția opiniei publice planurile lui Traian Băsescu pentru România. Știm cu toții ce a făcut în această țară Traian Băsescu în ultimii ani, trebuie însă să ne întrebăm ce urmează să facă dacă se menține la putere.
Voi da și citate, ca să nu existe niciun dubiu cu privire la intențiile lui Traian Băsescu și acoliților săi de la PDL, în ceea ce privește economia și alte domenii.
Dacă Traian Băsescu rămâne la putere, vor continua concedierile. Traian Băsescu a spus, și citez, „în următorii doi-trei ani trebuie să ajungem la circa 900.000 de angajați în sectorul public. Cred că este o evaluare corectă dacă avem în vedere că, pe de-o parte, încă avem segmente din aparatul buge tar și la nivel local și central care sunt excesiv încărcate”.
Dacă Traian Băsescu rămâne la putere, vor reîncepe tăierile de salarii și de pensii. Din nou, citez: „Aș face-o oricând dacă este în interesul țării.”
Traian Băsescu a anunțat de curând că va continua să închidă spitale dacă rămâne la putere. Cifra îngrozitoare pe care a anunțat-o este de 100.000 de paturi de spital care vor fi tăiate. Citez din nou: „Sunt probleme în sectorul sanitar, dar aici este cu totul altceva, încă avem vreo 100.000 de paturi în plus faţă de ce trebuie să avem”.
Toate pensiile, inclusiv cele mici, vor fi impozitate dacă Traian Băsescu rămâne la putere. Traian Băsescu a spus: „Există varianta impozitării pensiilor, mai exact cota unică introdusă la pensii. Sunt adevăruri care trebuie spuse”.
Traian Băsescu va stopa returnarea către pensionari a banilor reținuți ilegal la plata CASS. Traian Băsescu a spus în mai multe rânduri că nu este de acord cu restituirea acestor bani și a contrazis hotărârea Curții Constituționale în acest domeniu. Citez, din nou: „Problema apare prin ultimele hotărâri ale Curții Constituționale cu privire la pensii și aici va trebui să găsim o soluție”. Ce soluție? Una în contradictoriu cu decizia Curții și cu interesul pensionarilor.
Traian Băsescu va desființa județe și va comasa comune. Planul de regionalizare al lui Traian Băsescu este cunoscut și el a spus: „Sunt foarte multe comune care nu sunt viabile. În această a două etapă, după o analiză, la nivelul fiecărui județ mare, ar trebui să înceapă un proces de comasare a comunelor pentru a obține unități administrativ-teritoriale viabile.”
Traian Băsescu își va continua planul de desființare a SMURD pentru a finanța din bani publici firmele private de ambulanță. Episodul este cunoscut, cred că nu este nevoie să insistăm asupra lui.
Traian Băsescu va bloca rezilierea contractelor cu „băieții deștepți” din energie, pentru a proteja interesele apropiaților săi: Gheorghe Ștefan, Mircea Toader, Theodor Stolojan și Elena Udrea, precum și domnul Ioan Oltean, cunoscutul prieten al tovarășilor Beny și Alex.
Traian Băsescu va închide școlile din mediul rural. În timpul mandatului lui Emil Boc au fost închise peste 1500 de școli și acest proces va continua dacă Traian Băsescu rămâne la putere.
Nu în ultimul rând, proiecte precum cel de la Roșia Montană vor fi demarate fără a se ține cont de opinia publică. Interesul direct al lui Traian Băsescu în acest proiect a fost afirmat deschis de acesta, în mai multe ocazii.
În sfârșit, cum va face Traian Băsescu toate aceste lucruri. A spus de mai multe ori că va dori să-și construiască o majoritate parlamentară care să susțină un guvern prieten, un guvern cu Elena Udrea, un guvern cu Adriean Videanu, un guvern cu domnul Blejnar și cu toți cei pe care îi arătăm cu degetul pentru dezastrul din ultimii ani din România.

 

Întrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist: Când credeți că va încerca Băsescu să facă o nouă majoritate, acum sau după alegerile din toamnă?
Mihai Voicu: Eu nu mă îndoiesc de faptul că Traian Băsescu, dacă rămâne la putere, va dori să aibă un guvern așa cum s-a obișnuit, un guvern slugă, un guvern care să-i îndeplinească toate aceste aberații pe care le-am prezentat. Din fericire însă, cred într-o prezență mare la vot la referendum și cred într-un vot masiv pentru demiterea președintelui. Însă acest vot este necesar pentru a evita toate aceste lucruri pe care le-am prezentat.

Jurnalist: Astăzi, a avut loc un incident, primarul PNL de Orșova este acuzat că a aruncat în Dunăre flacăra democrației. Cum comentați?
Mihai Voicu: Momentan, este vorba de afirmațiile doamnei Doinița Chircu și cam atât. Eu sunt convins că cei de la PDL iau foc știind că se apropie referendumul și încearcă tot felul de stratageme, inclusiv să se plângă de tot de lucruri despre care momentan nu sunt în stare să aducă și dovezi, așa că rămâne la nivelul declarațiilor politice acest presupus aruncat în Dunăre, e și puțin cam comic, trebuie să recunoaștem.

Jurnalist: Cei de la PDL cer camere de supraveghere în secțiile de votare și declarații pe propria răspundere. Se poate face acest lucru?
Mihai Voicu: Despre organizarea referendumului, sunt convins că cei din MAI – de partea tehnică vorbesc, nu de cea politică – vă pot oferi toate detaliile cu privire la corectitudinea acestui proces electoral. Legea electorală nu prevede introducerea de camere de supraveghere în secțiile de votare, ar putea fi chiar problemă cu secretul votului dacă ar exista camere de supraveghere în secțiile de votare. Însă, ținând cont de faptul că nu există niciun dubiu că va fi un proces electoral corect, dacă domnul Boureanu se mai împrumută de la domnul Videanu, de la doamna Udrea, e dispus să le plătească, nu cred că e o problemă să le și avem. Această teorie a posibilei fraude de la referendum a început să fie agitată de către cei de la PDL pentru că este scenariul clasic de a justifica un eșec răsunător. Sunt convins că MAI, prefecturile, organizațiile neguvernamentale, presa, membrii partidelor politice din secțiile de votare, inclusiv cei de la PDL, sunt cu toții capabili să asigure un proces electoral corect.

Jurnalist: S-a cerut implementarea acelui sistem antifraudă împotriva votului multiplu. Ar fi posibilă implementarea lui?
Mihai Voicu: Este un lucru pe care eu personal îl susțin cu toată tăria și nu am cunoștință despre niciun fel de politician responsabil care să respingă măsuri serioase de prevenire a fraudei electorale, în orice formă ar fi ea. Votul multiplu este o problemă, nu pot să dau o scală câți oameni au fost suspectați că votează dublu, de-a lungul vremii, de aceea, dacă AEP are buget suficient și dorește să facă orice fel de program, soft, măsuri de prevenire a votului multiplu este un demers de salutat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: