Comunicat: Senatul PNȚCD se delimitează de Aurelian Pavelescu

Sursa informationala: Ţărănista  

Senatul PNȚCD se delimitează de Aurelian Pavelescu,  ”care se erijează în reprezentant al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.”

Senatorii PNȚCD organizează o acțiune de protest public față de impostura reprezentată de Aurelian Pavelescu și invită pe țărăniștii de bună-credință să participe la dubla adunare publică de joi și vineri – 6, respectiv 7 septembrie 2012 – ce se va desfășura între orele 17 și 19, la sediul central al PNȚCD, din Bd. Carol I nr. 24, București. Adunarea are ca scop “condamnarea pretenției cetățeanului Pavelescu, exclus din PNȚCD, de a reprezenta partidul nostru.

Am promovat acțiunea și pe Facebook, creând un eveniment pe care îl găsiți la această adresă: http://www.facebook.com/events/464950193526734/, unde puteți să vă înscrieți ca participanți. Mulțumesc!

Vă prezint mai jos Comunicatul:

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat

COMUNICAT

La 30 august 2012 s-a anunțat semnarea unei alianțe politice auto-intitulate de centru-dreapta. Constituită la inițiativa unor personalități provenite din structurile comuniste care asigură prin diversiune perenitatea sistemului pe care l-au menținut prin teroare până în 1990, noua formație are printre semnatari pe dl. Aurelian Pavelescu, care se erijează în reprezentant al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.

Survenirea acestui fapt ne obligă să facem următoarele precizări:

1. Dl. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaștere în justiție a unui congres convocat și desfășurat nestatutar și ilegal; ca urmare a situației administrative obținute prin această “recunoaștere juridică”, dl. Pavelescu uzurpează o legitimitate de care nu se poate în nici un caz prevala:
a. Este lipsit de legitimitatea politică pentru că acțiunile sale nu sunt compatibile cu valorile care definesc personalitatea politică a PNȚCD și pentru că linia politică pe care o urmează nu concordă cu obiectivele fundamentale care determină poziția acestui partid pe scena politică.
b. Nu are legitimitate electorală deoarece nu a fost ales, nici recunoscut de forurile reprezentative, statutar constituite, ale PNȚCD.

2. Situația juridică a partidului este neclară din cauza litigiilor întreținute de conducerile infiltrate sau manevrate de serviciile secrete.

Contestarea recurentă în justiție a conducerii PNȚCD de către liderii facțiunilor rivale urmărește – prin paralizarea durabilă a activității acestui partid – dispariția lui de pe scena politică.

3. PNȚCD nu cere și nu așteaptă recunoaștere juridico-administrativă, de care este lipsit în calitatea lui de principal adversar al forțelor neo-comuniste la putere. Acestea nu pot accepta poziția lui de reper central și de referință morală a scenei politice românești, pe care încarnează legitimitatea democratică tocmai pentru constanța și tenacitatea cu care s-a împotrivit comunismului.

În România, cine nu este anti-comunist activ nu este un democrat credibil.

Este de datoria noastră să-i avertizăm pe toți cei care intenționează să aibă relații oficiale cu PNȚCD, că luarea în considerare a pretenției dlui Aurelian Pavelescu de a reprezenta partidul nostru constituie o eroare de apreciere a cărei consecință implicită este nulitatea ce lovește toate actele la care domnia sa va fi parte în calitate de reprezentant al partidului nostru.

Senatul PNȚCD                   Comitetul Interimar de Conducere al PNȚCD
Nicolae Dascălu                 Ion Varlam
Președinte                         Președinte

Liviu Petrina
Purtător de cuvânt

3 septembrie 2012

2 răspunsuri to “Comunicat: Senatul PNȚCD se delimitează de Aurelian Pavelescu”

 1. stefanut Says:

  …trebuia cu mult timp in urma sa faceti aceste precizari………..sigur,trebuie pus Pavelescu la gunoi………….

 2. Stefan Caliga Says:

  Doar la data de 07 septembrie 2012 am vazut textul Comunicatului, text cu care ma declar de acord.
  Ca unul dintre aceia care au avut curajul sa participe la recladirea PNTCD inca din 25 decembrie 1989 si sa se angajeze politic in mod public, ca ziarist la „Dreptatea” si ca inalt functionar in Parlamentul Romaniei intre anii 1997-2002 nu pot decat sa deplang aceste „derapaje” care nu fac decat sa ne tina departe de atentia electoratului din Romania.
  Personal consider ca se impune respectarea doctrinei istorice a PNTCD (asa numita linie „Maniu-Mihalache-Coposu”). Aceasta politica este mai actuala ca oricand si nu este momentul incheierii unor aliante in mod pripit ci numai in urma unei analize profunde, profesioniste si acceptate de toata lumea din partid.
  Inainte de toate insa trebuie reorganizat Partidul de la „centru” spre organizatiile judetene care trebuie revitalizate cat mai curand posibil. Un Congres care sa stabileasca viitoarea linie politica se impune cu necesitate si celeritate
  Din nefericire nu avem nici fonduri materiale pe masura si nu mai avem nici „prieteni politici” puternici in Tara si strainatate.
  S-auzim de bine ca de rau suntem satui!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: