2 mai 2013 alegeri electorale in Anglia, Tara Galilor si Scotia

In colegiul South Shields s-au desfasurat alegeri parlamentare anticipate. Colegiul South Shields este un fief electoral de stanga, Laburistii detinand acest colegiu electoral din 1935. Laburista Emma Lewell-Buck a castigat detasat cu 50,4%. Pe locul secund s-a clasat candidatul formatiunii eurosceptice UKIP cu 24,2%. Conservatorii au pierdut 10,1%, clasandu-se pe locul trei cu 11,%. Liberaldemocratii britanici au inregistrat pierderi masive, clasandu-se pe locul sapte, obtinand numai 1,4%.

Colegiul a fost castigat in 2001 de David Miliband, fratele actualului lider al Partidului Laburist din Marea Britanie. Miliband a recastigat colegiul in 2005 si 2010. Miliband a demisionat la 30 martie 2013, colegiul devenind astfel vacant.  De remarcat este insa succesul neasteptat al formatiunii eurosceptice UKIP, care a declasat formatiuniile guvernamentale si a inregistrat in numai patru saptamini un rezultat electoral de aproximativ 25%. In cadrul alegerilor locale desfasurat in Anglia, Tara Galilor si Scotia rezultatele arata astfel:

Partidul Conservator pierde 335 (2012: 8963) de consilieri locali, Partidul Laburist castiga 291 (2012: 7860) , Partidul Liberaldemocrat pierde 124 (2012: 2680) , formatiuniea eurosceptica UKIP castiga 139 (2012: 0) de consilieri locali, alte formatiuni au castigat 30 consilieri locali.

Daca astazi s-ar desfasura alegeri parlamentare, rezultatul ar fi urmatorul:

Rezultate votul pe partide: Partidul Laburist 29% (2012: 39%), Partidul Conservator 25% (2012: 33%), UKIP 23% (2012:0,00%), Partidul Liberaldemocrat 14% (2012: 15%).

Rezultate voturi colegii parlamentare:

Partidul Laburist 325 de parlamentari, Partidul Conservator 247, Partidul Liberaldemocrat 52, UKIP 10, alte formatiuni 16. Majoritate parlamentara: 326.

Reclame

2 răspunsuri to “2 mai 2013 alegeri electorale in Anglia, Tara Galilor si Scotia”

  1. alexc Says:

    Liberalii pe plan european sunt varza. PNL-istii , daca se considera de dreapta , trebuie sa faca ce a facut Victor Orban in 1998: sa paraseasca Internationala Liberala si ALDE si sa adere la PPE.

  2. savulescugabriel Says:

    Subiectul aderarii PNL la PPE este un perpetum mobile. Un subiect care vine si dispare in permanenta, asemanatori unei ploi de primavara. La nivel european dreapta nu exista. Dreapta nu exista inca din data de 20 iulie 1944. La nivel european domina formatiunile de centru si centru-stanga. PPE nu este strictu sensu o federatie de partide dreapta, ci mai degraba incorporeaza formatiuni de stanga, centru si cu trei exceptii partide politice de centru-dreapta: UMP, AKP si PP. PPE a aprobat casatoria gay si guverneaza alaturi de socialisti in toate structurile europene. Viitoarele alegeri europene vor fi marcate de euroscepticism si un absenteism masiv. Aderarea PNL in structurile PPE este cu atat mai improbabila, fiindca procesul de aderare este supus voturilor formatiunilor membre. Ma indoiesc ca PDL, PNTCD si UDMR vor vota in favoarea aderarii PNL in PPE. In ALDE PNL poate deveni in urma alegerile europene primul si cel mai important partide. Din motive strategice prezenta PNL in aceste structuri ne avantajeaza.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: