Eurofukushima

Grafic electoral

13/27 septembrie: alegeri locale Renania de Nordwestfalia
20 septembrie: alegeri parlamentare anticipate Grecia
27 septembrie: alegeri regionale Catalunia, alegeri regionale Austria Superioara
4 octombrie: alegeri parlamentare Portugalia
11 octombrie: alegeri locale Viena
18 octombrie: alegeri parlamentare Elvetia
18.10/08.11: alegerea primarului general din Köln
25 octombrie: alegeri parlamentare Polonia
1 noiembrie: alegeri parlamentare anticipate Turcia
6/13 decembrie: alegeri regionale Franta
20 decembrie: alegeri parlamentare Spania

Ne aflam in fata unei eurofukushime electorale de proportiile unei bombe cu neutroni. Pe scurt seismele electorale datorate migratiei arata astfel:

in Renania de Nord-Westfalia se desfasoara pe 13 septembrie alegeri de primari. La Bochum un fost punkist detine toate sansele sa intre in turul doi. Si la Köln se configureaza o surpriza de proportii: Mark Benecke, un criminolog extravagant cu o mare rezonanta in subcultura dark wave detine toate sansele sa ajunga in turul doi.

Pe 27 septembrie avem doua scrutinuri: alegeri regionale in Catalunia si alegerile regionale din Austria Superioara.

Cartelul electoral care sustine independenta Cataluniei cuprinde 48%. Daca proiectul de independenta trece de legislativul catalan atunci Catalunia isi va declara indenpendenta la 9 noiembrie 2015.

In Austria Superioara formatiunea anti-migratie Partidul Libertatii va obtine un scor istoric si va intra la guvernare.

Pe 4 octombrie se vor desfasura alegeri parlamentare in Portugalia. Se anunta victoria socialistilor care vor intra alaturi de comunistii portughezi la guvernare.

Viena isi alege primarul general si consiliul local pe 11 octombrie. Vom fi din nou martorii unei noi eurofukushime. Viena, oras socialist pur-sange, metropola condusa in permanenta de socialistii vienezi va fi condusa de liderul populist HC Strache.

O saptamina mai tarziu se vor desfasura alegeri electorale in Elvetia. Formatiunea populista anti-migratie Partidul Popular Elvetian va castiga detasat aceste alegeri. Din nou tema migratiei va domina agenda viitorului executiv elvetian.

Pe 25 octombrie electoratul polonez isi alege legislativul. Formatiunea nationalista PiS condus de Kaczinsky va castiga in mod hotarat alegerile legislative. Astfel PiS a cucerit in numai sase luni ambele pozitii: presedintele si pozitia de premier.

In Spania ne asteptam la victoria coalitiei de centru-stanga formata din socialisti, PODEMOS si formatiunea liberala Ciudadanos.

Finalul anului ne aduce insa un seism electoral de proportii: victoria Frontului National in doua departamente strategice: in departamentele Lille si Marsilia. In ambele departamente Frontul National conduce sondajele in mod categoric.

Daca la aceste scoruri electorale mai adaugam faptul ca in Marea Britanie se configureaza o majoritate pentru exitul din UE, in Germania miscarea anti-migratie si anti-islamica PEGIDA a renascut si a mobilizat luni 7 septembrie peste 10.000 de demonstranti la Dresda, in Finlanda, Olanda, Norvegia formatiunile populiste anti-migratie sunt cotate la peste 25%.

In 2016 se anunta noi eurofukushime electorale: alegerie regionale in Germania, alegeri prezidentiale in Austria. Oare va tolera Uniunea Europeana un presedinte austriac eurosceptic si xenofob? Poate ca da.

In 2017 se anunta batalia finala pentru viitorul Europei: referendum in Marea Britanie, alegeri parlamentare si prezidentiale in Franta si alegeri parlamentare in Germania. Imaginati-va cum poate arata Europa la finele lui 2016: Spania cuprinsa de febra secesionista, in Ungaria fascistii JOBBIK mai puternici decat stanga socialista, haos guvernamental in Grecia, formatiuni xenofobe la guvernare in Olanda, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Austria si Elvetia, o falanga eurosceptica Varsovia-Budapesta. Va puteti imagina Franta condusa de Marine Le Pen si Merkel infranta in alegerile parlamentare?

Cosmarul migratiei genereaza visurile formatiunilor eurosceptice si xenofobe din Europa.

In urmatoarele 24 de luni Europa se va schimba fundamental. Alegerile regionale din Austria Superioara arata in mod clar unde se indreapta trendul: spre lideri populisti-nationalisti.

In 2016 urmeaza alegeri prezidentiale in Austria, alegeri regionale in sapte landuri in Germania, alegeri locale si parlamentare in Romania, alegeri parlamentare in Irlanda, Lituania, Slovacia, alegeri regionale in Tara Galilor, Scotia si alegeri locale in Anglia.

Toate aceste scrutine vor fi dominate de formatiuni xenofobe si anti-migratie. 2017 este anul decisiv pentru Uniunea Europeana. In primavara se va sustine referendumul pentru exitul Marii Britanii din UE, referendum care va fi castigat de eurosceptici.

In Franta se vor desfasura alegeri parlamentare si prezidentiale. Asa cum arata taloul electoral, Marine Le Pen este de neoprit. Probabil Marine Le Pen va fi constransa sa coabiteze cu un guvern de dreapta.

In Germania in fiecare luni se demonstreaza la Dresda inpotriva guvernului Merkel. Din acesta miscare anti-migratie se infiripeaza motorul electoral al formatiuni eurosceptice Alternativa pentru Germania AfD. In sondaje AfD este cotata la 6%, scor care va provoca dureri de cap in tabara crestindemocrata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat asta: