Analiza: partide politice infiintate dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016

Dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016 au aparut noi formatiuni politice. Sa trecem in revista aceste formatiunile

ProRomania. Imediat dupa alegerile din decembrie 2016 clivajul intre Victor Ponta si conducerea PSD a dus la infiintare unui nou partid: ProRomania. ProRomania este condus de Daniel Constantin si Victor Ponta. La acest partid a aderat si factiunea lui Laurentiu Rebega din Partidul Forta Nationala. Astfel ProRomania detine si un europarlamentar.

ProRomania detine toate sansele sa coaguleze in randurile sale cele doua disidente socialdemocrate: Partdul Social Romanesc PSoR si Partidul Dreptatii Sociale PDS. Primul este condus de Mircea Geoana, al doilea este condus de Marian Vanghelie. Ambele disidente socialdemocrate au candidat in alegerile locale din iunie 2016. Dar de atunci nu se remarca prezenta acestora in mass-media.

Alta formatiune din spectrul de centru-stanga este Demos – Democratie si SolidaritateDEMOS se defineste de stanga si intruneste simpatizanti din mediul academic.

PACT. In Diaspora a fost infiintat partidul PACT, care in alegerile parlamentare din decembrie 2016 a obtinut 0,01% (Camera) si 0,01% (Senat). In rest formatiunea PACT a inceput procesul de colectare ale celor 200.000 de semnaturi necesare participarii la alegerile europarlamentare.

„RO+”. Despre formatiunea condusa de Dacian Ciolos citesti aici.

Partide formate din clickuri virtuale. Toate formatiunile nou infiintate sunt active in mediul online, dar asta nu spune mai nimic. Jumatate din populatia activa din Romania nu are acces la facebook sau telefon mobil. Un click sau o apreciere este usor de obtinut, dar de la un click pana la implicarea efectiva este un drum lung.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: