Tineretul National Liberal își exprimă susținerea față de Sabina Elena, eleva din Covasna care a purtat la școală o bentiță tricoloră

Sigla_TNL

Tineretul Național Liberal își exprimă susținerea față de Sabina Elena, eleva de clasa a IX a, din Covasna, care a purtat la școală o bentiță tricoloră. De asemenea, TNL consideră regretabil faptul că acest gest, absolut normal, este catalogat de autoritățile școlare din județ drept unul ”copilăresc”, despre care se speră ”că nu a fost premeditat”.

România este o țară care respectă drepturile minorităților naționale, având una dintre cele mai evoluate legislații în această privință, realizată în spiritul respectului pentru drepturile omului și ale minorităților naționale. Pornind de la această premisă, este inacceptabil ca etalarea unor simboluri naționale românești să se transforme într-un act de curaj, chiar dacă în zona respectivă populația majoritară este de altă etnie decât cea română.

Dacă gestul Sabinei Elena este unul firesc, cu totul nefirească considerăm că este reacția conducerii liceului ”Korosi Csoma Sandor” care i-a solicitat elevei explicații referitoare la motivul pentru care a purtat însemnele naționale. La fel de inexplicabilă este și abordarea Inspectoratului Școlar Județean Covasna care a solicitat liceului un raport privind motivul pentru care mai mulți elevi români au mers la școală cu bentițe tricolore și nu un raport privind agresiunile la care aceștia au fost supuși, cum ar fi fost firesc.

Considerăm că declarațiile doamnei Keresztely Irma, Șeful Inspectoratului Școlar Județean Covasna, potrivit cărora evenimentele de la liceul mixt din Covasna reprezintă un ”incident copilăresc” și ”un teribilism” denaturează faptele, ironizând un gest firesc de mândrie națională și ignorând adevărata problemă, aceea a agresivității și intoleranței.

Tineretul Național Liberal își exprimă regretul pentru această situație care nu reflectă relația reală dintre populația de etnie maghiară și cea română, care este, în general, una de bună înțelegere și acceptare reciprocă. De aceea, TNL consideră că autoritățile, atât cele școlare, cât și cele de ordine publică, trebuie să acționeze ferm pentru aplanarea acestei situații.

Sursa informationala: Radu Zlati

Un răspuns to “Tineretul National Liberal își exprimă susținerea față de Sabina Elena, eleva din Covasna care a purtat la școală o bentiță tricoloră”

  1. daniel moldoveanu Says:

    De la un moment dat te saturi de umilintele la care sunt supusi romanii.
    Associated Press a scris despre aresturile secrete CIA in Romania. Autoritatile aparea la televizor sa se intrebe de ce au scris aia asa ceva si daca ar putea promova turismul in locatiile respective.

    De data asta tricolorul nu mai este un simbol national ci este trecut drept un simbol rasist prin comportamentul acelorasi autoritati.

    sa inteleg ca era lui Basescu cand poporul roman era declarat dusmanul statului nu s-a incheiat iar la televizor se vand leii camatarilor si nu demnitatea unui popor umilit de autoritatile platite din bani publici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: