Perestroika pe rit coreean

La finele lunii mai liderul comunist Kim se va intilni cu liderul lumii capitaliste Donald Trump. Acest meeting  este afacerea secolului, daca nu cea mai profitabila afacere de la construirea piramidelor.

Sa ma explic, Coreea de Nord a fost un stat satelit al Chinei. Cand a avut Mao muschi si dispunea de arme, flaminzii din Nord au invadat Sudul. A inceput un razboi stupid si sa ajuns la impartirea sferelor de influenta. Astazi Coreea de Nord este de mult sub nivelul saraciei din Zimbawbe si Venezuela. Importurile sunt aduse pe niste carari ascunse, asemanator contrabandei cu whisky intre Scotia si Irlanda. Trump este un om de afaceri. El a facut miliarde cu afaceristi evrei, rusi si arabi si a pierdut afaceri din cauza capitalului chinez. Sunt ferm convins ca se ajunge la o intelegere si la o pereistroika pe rit coreean. Coreea de Sud livreaza tehnica de ultima generatie. America poate livra tot ce isi doreste Kim mai putin reactoare nucleare second-hand. O sa vedem autostrazi suspendate, trenuri super-viteza, masini electrice, tablete de ultima generatie. O tara flaminda este o tara care va consuma tot ce i se pune pe masa.

In Coreea de Nord nu exista restrictii de cartel, nu exista capital german si francez, nu exista controlorii de la Brusxel. Si in ultimul rand, Coreea de Nord o sa basculeze din sfera de influenta hegemonica a Chinei in bratele lui Trump. Va castiga toata lumea. Cu siguranta Japonia si Rusia se vor implica in piata nord-coreeana. China isi va pierde un satelit si va fi greu sa se alinieze la patrulaterul Coreea Nord-Coreea Sud- Japonia-SUA.

P.S. Operatorul imobiliar Trump Corporation a mandatat o firma de plasament si relocare in scopul gasirii unui amplasament pentru construirea unui cazinou in Coreea de Nord. Ati citit bine, cazinourile Trump vor straluci la Pheniang. Totul apare ca o sceneta dintr-un film suprarealist, dar uneori realitatea bate filmul. Evident ca la Marea Neagra, mai precis in Cazinoul de la Constanta soarecele se freaca cu pisica si in loc sa sfariie miliardele, baziie mustele fara cap. Aviz amatorulor de pe malurile Dambovitei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Florin Citu

A look at financial markets and government policies through the eye of a skeptic

La Stegaru'

"Aveţi de apărat onoarea de a fi stegari!", Nicolae Pescaru

ADRIAN NĂSTASE

Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!

Sociollogica

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Carl Schmitt Studien

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

%d blogeri au apreciat: